Četvrtak 16.01.2014.
12:12
J. L. Petković - Vesti

Novi Pantić iz redova bojkotaša?

- Za ono što je uradio Pantić nema moju podršku, a da li ima podršku organa stranke to ćemo videti - poručio je Vučić koji je "veoma pozitivno" ocenio rad ministra zaduženog za Kosovo Aleksandra Vulina.

Krstimir Pantić


U Kosovskoj Mitrovici glavna je tema - ko će biti novi Pantić? Vulin je najavio da ima kandidata, ali njegovo ime nije saopštio. Kako "Vesti" nezvanično saznaju, trenutno se razmatraju dve opcije. Prva je da se kandidat koga podržava Vlada Srbije izabere iz redova "bojkotoša", građana koji su bili protiv izbora. To bi mogao da bude neko poput Pantića prepoznatljivo lice sa barikada na Brnjaku i Jarinju 2011., a da ima ugled i podršku među narodom.

U tog bi kandidata država, isto kao i prošli put, uložila sva sredstva kako bi ga promovisala.

Druga opcija je da Beograd podrži lidera "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji je sa malom razlikom izgubio prošle izbore. Kandidaturu Ivanovića, saznaju "Vesti", kao dobrom opcijom smatraju i neke evropske diplomate u Prištini.
Međutim, Oliver Ivanović još nije doneo odluku o kandidaturi. Objašnjava da će sačekati zvanično raspisivanje izbora, a onda će odlučiti da li će biti kandidature i ko će biti kandidat stranke.

I ostali u trci

 

Očekuje se da će u trci za gradonačelnika biti i prošli put trećeplasirani kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) Agim Deva, kao i direktorka Administrativne kancelarije Adrijana Hodžić. Njeno ime je takođe spominjano kao jedna od opcija koju bi podržao Beograd. Ali, ni ona trenutno nije sigurna hoće li ponovo u kampanju.

 

- Nije isključeno da ću učestvovati na izborima, jedina mi je dilema da li će ovoga puta biti isti pritisak na glasače. Prošli put je bilo nesnošljivo, a pritisak je bio usmeren i na Srbe i na Albance da glasaju za pripadnika svoje zajednice. Zbog svih loših stvari koji su se dešavale, ja se dvoumim, objasnila je Hodžićka.

2024 © - Vesti online