Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 11.01.2014.
09:25
RTS A

Nacistički pozdrav za profesora nemačkog

Maturanati gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu nacističkim pozdravom dočekali su profesora nemačkog. Tek posle dva meseca od incidenta prijava je stigla do prosvetne inspekcije.

Zaigrali se maturanti, kaže profesor nemačkog jezika
 

Prema pravilu, nedolično ponašanje učenika krije se u školama, sve dok se ne pojavi, recimo, na Jutjubu, ili u medijima. Tako je pre nekoliko nedelja bilo i sa čačanskim gimnazijalcima.

Podsticanje nacizma, nedolično, opasno ponašanje - tako se u javnosti opisuje snimak sa Jutjuba, na kome gimnazijalci u prisustvu profesora nemačkog jezika, salutiraju uz nacistički pozdrav. S druge strane, profesor kaže da je po sredi dečja igra, koju je prekinuo kada su šale postale neumesne.

"Problematični su komentari na Jutjubu gde se tvrdi da sam ja izgovarao 'hajl', ili nešto slično - što nisam. Snimak to i pokazuje", kaže profesor nemačkog jezika Atila Kemiveš.

V.d. direktora gimnazije Ljiljana Kovačević smatra da je u pitanju nesmotreni gest učenika koji nisu razmišljali da li će snimkom napraviti štetu i sebi i profesoru i gimnaziji. Nesmotren gest ili disciplinski prekršaj, to tek treba da odluči prosvetna inspekcija. A koliko dugo nedolično ponašanje treba da sedi u đačkim klupama, dok ne izađe na videlo?

Dejan Nedić, predsednik Društva direktora škola Srbije smatra da postoje direktori koji stavljaju takve stvari pod tepih, iako nemaju pravo na to, jer kako kaže, uvek je bolje sprečiti nego lečiti.

"Danas je mnogo nasilja u školama i čim se pojavi neko nasilje, ako se odmah reaguje seče se u korenu ", ističe Nedić.

Zakon je jasan. Škole moraju da u roku od 24 časa, nadležnoj školskoj upravi prijave svaku vrstu nasilja, govor mržnje ili diskriminaciju. "Direktori, nastavnici odnosno svi u školi su u obavezi da kada prepoznaju nasilje ili sumnjaju na nasilje to prijave odnosno da se izvrši provera", kaže Rada Karanac iz Školske uprave za moravički okrug.

Subota 11.01.2014. 09:42
Ovo maturanti??? Ja mislio klinci 8 razred. Jebem ti zakržljale degeneracije! Što se tiče pozdrava i šale, pretjeruju oni koji bi da gone ove "mališane", jer salutiranje ovo nije patentirao Hitler i nacisti, već postoji iz Starog vijeka čak i prije Cezara, a više od vijeka i u magijskom hermetičkom redu Zlatna zora na 8 stepenu, Zoloastra. Ovi "mališani" nisu širili nikakvu mržnju, i nema za što da im se sudi, osim da sud jede govna kao i vazda tamo gdje ne treba, dok pljačkaši najveće klase (poput Dinkića) i ubice šetaju gradom samo zato što imaju neke imunitete i veze.
Subota 11.01.2014. 13:10
retardi maloletni. nemaju pojma o zivotu a vole da se k... nedolicno ponasanje je ozbiljan problem u skolama.
Subota 11.01.2014. 14:01
Ovo je klasicna sala koju treba posmatrati sa osmijehom na licu.Momci su jednostavno htjeli malo da se nasmeju profeoru I sa njim nasale I da podsjete da njemacki jezik nije bas dobrodosao u srbiju, ali normalno saljivo.Mi smo se kao klinci igrali Prtizana I Nijemaca TE PO PRAVILU NIJEMCI SU BILI SVI POBIJENI , I STA TREBA NAM SUDITI.Ovdje se radi o namjernoj rekonstrukciji dogadjaja jer se nasa politika krece u pravcu promjene svijesti Srbina.Najveci zlocin I genocide nad jedim narodom je promjene njegove svijesti ,a to rade upravo danas politicke structure Srbije.Svi reziseri partizanskih filmova na robiju !!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online