Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 10.01.2014.
16:04
Beta A

Hrvati u Srbiji zadovoljni, pohvalili se Nikoliću

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine ocenili su da je njihov položaj u Srbiji zadovoljavajući, da se njihova ustavom zagarantovana prava u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja i upotrebe jezika uglavnom primenjuju, ali da i dalje postoji prostor za unapređenje primene propisanih standarda.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić 
 

U susretu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predstavnici hrvatske manjine su rekli da bi adaptacija zgrade sedišta Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici, koja je kupljena sredstvima Hrvatske, mogla da bude primer bolje koordinacije i zauzimanja u primeni manjinskih standarda, saopšteno je iz pres službe
predsednika Srbije.

A šta Srbima u Hrvatskoj rade Hrvati pročitajte OVDE

Nikolkić je istakao je da su u Srbiji otpočele promene koje se ne mogu zaustaviti i da je nemoguće da dođe neka vlast koja bi pogoršala odnose srpskog naroda kao većinskog u Srbiji i građana druge nacionalnosti.

U delegaciji hrvatske nacionalne manjine su bili predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić, predsednik Hrvatskog nacionalnog veća Slaven Bačić i direktor Zavoda za kulturu vođvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.

Nikolić i njegovi sagovornici saglasili su se da je u interesu i Srbije i Hrvatske da na sve moguće načine dođu do boljih odnosa i da uvek ima prostora za poboljšanje saradnje, dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 10.01.2014. 16:20
Koliko samo čemera i poniženja ima u ovom naslovu... Prosto - mene je sramota posle ovoga što pročitah....
Petak 10.01.2014. 18:17
Naravno da su se pohvalili jednom od pravoslavaca a najvećih katolika u Srbiji, većim i od pape poslije patrijarha Irineja.
Petak 10.01.2014. 21:09
Pa koga će da ližu nego svoju tetku za dlakavu sisu? Da je zaista srpskog predsednika, ta vatikanska kvazi-nacija nikada ne bi bila priznata u Srbiji. A gospon Lopata nam uvede i bosnjacki i crnogorski jezik. I usudio bih se da kazem da se nisu samo pohvalili, nego i zahvalili. Zahvaljuju se svaki dan u svojoj vatikanskoj matici, na cirilicnim tablama, srpskim registarskim tablicama i malobrojnim spomen-obelezjima genocida koji su pocinili nad nama. Sta ce, nema vise pravoslavnih Srba da im se zahvaljuju, pobise ih i proterase od silne dobrote.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online