Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.01.2014.
18:06
Beta A

"Spremni smo za kompromis sa Kosovom"

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da predstavnici Vlade Srbije i Srba sa severa Kosova i Metohije daju sve od sebe da se kompromis pronađe kako bi opštine na severu Kosova počele da funkcionišu.

Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja
 

"Samo onaj ko želi političku nestabilnost na Kosovu će imati problem sa konstituisanjem skupština opština, onaj ko ne želi da se Briselski sporazum sprovede, da se Zajednica srpskih opština formira, on će stalno izmišljati nove i nove razloge zašto nešto ne treba da se desi", rekao je Vulin u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Rukovodstva opština na severu Kosova traže da materijal za konstituisanje opština bude statusno neutralan, dok Priština navodi da se moraju poštovati zakoni Kosova. Sednice četiri opštine na severu Kosova ranije su odložene, a njihovo održavanje zakazano je za petak 10. decembar. Zajednička sednica četiri opštine trebalo bi da bude održana u Zvečanu u 15.00.

Pročitajte sve što smo pisali o Dijalogu Beograda i Prištine OVDE

Vulin je kazao da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da imaju legalne i legitimne predstavnike, i da ko god bude opstruirao treba da zna da radi protiv srpskih interesa. Ministar je podsetio da se trenutno vode pregovori u Briselu i da se traži rešenje koje će "sačuvati svima mogućnost da je maksimum kompromisa postignut" i naveo da su "predstavnici Vlade Srbije, a i predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije dali sve od sebe da se kompromis pronađe".

"Ja samo ne želim da konstituisanje skupština opština na severu KiM postane žrtva unutrašnjih političkih pitanja Prištine, ja se toga plašim, to je jedino opravdanje zbog koga nećete naći kompromis po ovom pitanju i njihove zahuktale pripreme za izbore koji će se u Prištini desiti u septembru. Mislim da je to preskupo i da može da
izazove nestabilnost i razne probleme i sumnje", rekao je on.

Vulin je ponovio da "Srbi sa KiM nisu uradili ništa što nije u skladu sa Briselskim sporazumom".

Tokom posete severu Kosova ministar je uručio ključeve od 12 stambenih jedinica u novoizgrađenoj zgradi u Bošnjačkoj mahali namenjenih raseljenim i izbeglim.

POVEZANE VESTI

Petak 10.01.2014. 18:21
Spremni ćete vi biti za svakakve kompromise rasparčavanja Srbije, sa bilo kim u regionu i van reagiona. Sjeme vam se manito satrlo, o izdajnici i nesoji roda svoga!
Petak 10.01.2014. 18:52
SPREMAN JE JULIN da izda sve što mu naredi ranije baba JULA a sada ŠORAVKO vučić,pa koga bre ti više praviš budalom kao neće da održe sednicu zbog grba kosova a glasali su po zakonima kosova i šta sad pra vi se Julin LUD sa podrepašima pantićem,jablanovićem.i drugim izdajnicima da neće u tačijevu instituciju pa jedva čeka Julin jer je izvršio zadatak od veleizdajnika nikolića vučića i dačića i predao srbe sa kosova tačiju živi bili pa videli sve je ovo bezobrazluk izdajničke srpske vlasti.
Petak 10.01.2014. 18:48
Министар без портфеља, човек без памети, политикант без части и поштења. Иронија је да се јуловац и ортодоксни мирин комуњара петља по Космету и увећава муку отписаних Срба, јер је тииито помоћу Срба комуњара измислио аутономију на Косову и Метохији. Одиграо је изузетно нечасну улогу у полицијском привођењу Срба на неуставне изборе и фалсификовању тих квази избора. И даље прича несувислости, лажи и глупости, јер формирање тзв. србске заједнице општина на северу Космета нема апсолутно никаквог значаја за сигурност, безбедност и будућност Срба. Неодосманлијска властохлепачка банда је отфикарила Космет од Србије и Србе протерала у ту тзв. шиптарску квази државу Косову...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online