Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.12.2013.
11:23
b92.net A

''Građani nemaju čemu da se nadaju''

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da je u 2013. godini mnogo propušteno, da je Vlada vodila "cik-cak politiku", a rekao je i da su potpuna izmišljotina priče o njegovoj odgovornosti u privatizaciji Vršačkih vinograda, o novcu sa Kipra i o dokapitalizaciji Nacionalne štedionice. Dinkić je za televiziju B92 rekao da Srbija narednih godina neće imati privredni rast, zbog smanjenja potrošnje građana i neselektivne štednje.

"Nemam ja problem s Radulovićem (Sašom, ministrom privrede), već problem imaju građani koji nemaju čemu da se nadaju," rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da je dobra stvar pokretanje pregovora sa Evropskom unijom, ali da se to desilo kada je Srbiji najmanje potrebno, "pošto je EU u najgorem položaju i ne može da pomogne nikom, pa ni Srbiji".

Najobičnije ''pilićarenje'': Mlađan Dinkić

Po rečima bivšeg ministra, Vlada, vodeći "cik-cak politiku", nije imala hrabrosti i volje da postigne najvažnije ciljeve, već je najteže odluke odlagala.

Ocenio je da je atmosfera u Srbiji zatrovana aferama i intigrama za koje nisu krivi novinari "jer sve dolazi od politike". Upitan o aferi o novcu sa Kipra koju je najavio i bivši član Predsedništva Oliver Antić, Dinkić je odgovorio da "izuzetno ceni instituciju predsednika, ali je njegovo okruženje ispod svakog nivoa".

To što nije pozvan na sastanak u Predsedništvu sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, nazvao je "srpskim poslom" i "pilićarenjem".

"Naravno da nije slučajnost da ne pozovete čoveka koji operativno radi na tome - to je pilićarenje. Institucija Predsedništva bi morala da bude iznad toga," kazao je Dinkić.

Lider URS i bivši ministar privrede i finasija, rekao je da je on sprečio da se potpiše ugovor sa kineskim investitorom o prodaji Vršačkih vinograda.

"Sve je to zaustavljeno na vreme, nije učinjena šteta, ako nema štete nema odgovrnosti, to je čista medijska sapunica, skretanje pažnje sa lošeg života građana," rekao je Dinkić. Govoreći o Nacionalnoj štedionici, kazao je da je pet sati u policiji davao izjavu o "glupostima", a da je "tek sada shvatio ko sve radi u policiji".

"Očekujem da ću biti oslobođen svih sumnji i da ću biti javno rehabilitovan jer sam u vreme dokapitalizacije Nacionalne štedionice bio u opoziciji", kazao je Dinkić

POVEZANE VESTI

Utorak 24.12.2013. 12:34
JJJJOOOOJJJJ kome ce ovaj glavati pizdousti mafijas da prica kojekakve bajke pa i ti novinari nisu bre normalni sto stavljaju ovu spodobu u novine ovog lopova za koga i deca znaju da je pokrao pola Srbije i uopste mi nije jasno kakva je to uopste osoba pa da moze izaci pred narod i jos lajat kojekakve gluposti kao da je narod Srbije lud samo ovo govno u obliku coveka pametan
Utorak 24.12.2013. 12:58
Ne znam kako ali genetski Kermit će opet nekako da se uvuče u vlast, Nema ovaj narod mozga pa to ti je.
Utorak 24.12.2013. 12:45
Млађо врати се да Србија има чему да се нада!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online