Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 16.11.2013.
18:09
Beta A

Dinkić: Stezanjem kaiša idemo u recesiju

Potrebno je da se što pre napusti pogrešna politika smanjivanja potrošnje građana i krene u agresivnu politiku privlačenja investicija kako bi se izgradile nove fabrike i zaposlili ljudi, rekao je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić.

Mlađan Dinkić, predsednik URS-a
 

Kako se navodi u saopštenju URS-a, Dinkić je na sednici Glavnog odbora ove stranke u Nišu na kojoj se razmatrala ekonomska situacija u zemlji rekao da će se Srbija "stezanjem kaiša" vratiti u recesiju.

Na proleće proizvodnja u fabrici Leoni

Dinkić najavio je da će fabrika kompanije Leoni u Doljevcu biti završena do marta sledeće godine i da će u proizvodnja početi na proleće. "Fabrika će biti pod krovom do Nove godine, do marta završena, a na
proleće počinje proizvodnja. Svi oni koji kažu da su kapitalne investicije budalaština, treba da dođu ovde i uvere se da je ovo zapravo kapitalni projekat koji će zaposliti 1.500 ljudi," rekao je Dinkić prilikom obilska gradilišta, a navodi se u saopštenju stranke.

"Najgore je što su žrtve koje se traže od naroda, koje se traže od pojedinih grupa kao što su profesori, lekari, sudije, uzaludne. Mogu da razumem da neko kaže da se žrtvujemo danas i sutra za bolje prekosutra, ali najgore je što to bolje prekosutra nikad neće osvanuti", kazao je Dinkić.

"Umesto što se diže PDV na hranu i uništava turistička privreda podizanjem PDV-a sa osam na 20 odsto, umesto što se smanjuju plate lekarima, u budžetskoj politici treba napraviti jedan hrabar politički potez, a to je razduživanje države", istakao je Dinkić i objasnio da će troškovi za kamate na skupe kredite uzete posle 2008. godine anulirati sve uštede koje se budu napravile smanjivanjem plata lekarima i profesorima.

Kako je ocenio, preokret je moguć samo ako se u narednih godinu dana izdvoji 2,5 milijardi evra i napravi ušteda od 500 miliona evra godišnje otplatom najskupljih kredita.

POVEZANE VESTI

Subota 16.11.2013. 18:44
Е, дринкићу, Дринкићу опет претиш Народу стезањем каиша, али зато си себе разгаћио у недоглед тако да Народ ма колико цедио из себе неће моћи да исцеди колико ти можеш новца да прогуташ. У праву је Његош када рече да је мален свет за адова жвала.
Subota 16.11.2013. 19:58
Jel mi već nismo u recesiji?
Nedelja 17.11.2013. 00:54
..kapitalni projekat koji će zaposliti 1.500 ljudi,..za to ce drzava platiti 7,5 mil.€ za subvencije,za te pare moze se napraviti vlastitu fabriku koja ako radi u 3 smjene moze zaposliti toliko ljudi.To je kapitalna investicija kao i sa FIAT.Uz toliko visoke subvencije i porezne povlastice,kao i ekonomske diplomate,teoretski za najvise pet godina trebalo bi da se privuce investitora da u Srbiji budu svi zaposleni koji zele raditi.Stvarnost je drugacija,investitori zaobilaze Srbiju,nesto im mnogo smrdi,bit ce na korupciju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online