Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 15.12.2013.
10:04
Beta A

Vekarić: Zločin u "žutoj kući" ne može da zastari

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić odbacio je danas mogućnost da zločin u "žutoj kući" zastari, kako navodi zvaničnik Stejt dipartmenta, i dodao da Euleksov specijalni tim ozbiljno istražuje trgovinu organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

Zločin ne zastareva: Bruno Vekarić
 

Decembra 16. 2010. godine Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je izveštaj specijalnog izvestioca EU Dika Martija, u kome je navedeno da su Srbi kidnapovani na Kosovu završili u kampovima u Albaniji - u "žutoj kući" u selu Burdelj gde su im vađeni organi.

"Mislim da nije moguće da zločin u 'žutoj kući' zastari, mogu da zastare neka dela ako nije preduzeta nijedna procesna radnja. U Srbiji se to delo tretira kao ratni žločin, krivično delo koje nikada ne zastareva", rekao je Vekarić agenciji Beta.

Pročitajte još:

* O zločinima OVK se ćuti zbog straha

Zamenik tužioca za ratne zločine je dodao da ne može da polemiše na koga - na koju zemlju je direktor kancelarije Stejt dipartmena za južnu i centralnu Evropu Džonatan Mur mislio kada je rekao da u junu ističu zakonski rokovi za istragu o eventualnim zločinima u predmetu o trgovini organima.

"Postavlja se pitanje u odnosu na koju je zemlju - Albaniju, Nemačku, SAD, Kosovo - ako tumači Kosovo kao nezavisnu državu, Mur mislio. Kod nas se to delo tretira kao ratni zločin koji nikad ne zastareva. Srbija je pokrenula postupak i taj zločin ne može ni u jednom slučaju da zastari" , kazao je Vekarić.

Mandat Euleksovog specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije ne može da se ugasi, oni rade jako dobro i na profesionalan način i ne bi formirali tim da ne misle da obave istragu do kraja, rekao je Vekarić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.12.2013. 10:19
Zastarjeva tamo gdje se primjenjuju dvostruki aršini kao prema Srbima. Po novome se sad ne može povezivati stari zločin i genocid, tako da u tužbi prema Hrvatskoj ne daju povezivanje sa kontinuiranim genocidom, od Jasenovca do etničkog čišćenja i zločina 1991-1995. Sve u cilju bolesne revizije istorije i revizije svjetskog sistema na putu ka robovlasništvu Svjetse vlade i njene diktature.
Nedelja 15.12.2013. 11:00
KIDNAPOVANJE SRBA, DEPORTACIJA NA TERITORIJU SJEVERA ALBANIJE....VAĐENJE ORGANA....UBISTVA.....JE ZLOČIN NEZAPAMĆEN U SAVREMENOM SVJETU !!!
Nedelja 15.12.2013. 13:58
Šta govori ovaj bednik, kao da smo mi u Srbiji debili a on je tu da nam ulije veru da ubica ma ko da je, biti procesuiran.. Šiptarski teroristi kako kažu prošle godine su imali obrt od narkotika oko tri milijarde dolara a danas svako šuša zna da tim novcem kupuju raznorazne belosvetske hulje a ne mali deo tog prljavog dolazi i u Srbiju kod raznih olaša ... Skončat ćeš i ti ako ne u nekoj tamnici kao saučesnik u prikrivanju zločina, onda u onosvetskom paklu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online