Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 06.12.2013.
09:50
Beta A

Prijepolje: Tužbe protiv direktora svih škola

Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, Bošnjačko nacionalno veće na čijem je čelu Esad Džudžević, podnelo je krivične prijave protiv svih direktora osnovnih i srednjih škola u toj opštini.

Direktori tuženi jer nisu organizovali nastavu na bosanskom
 

Prijave su podnete zbog toga što u školama u tekućoj školskoj godini nisu organizovali nastavu na bosanskom jeziku ili nisu sproveli anketiranje roditelja na kom jeziku će slušati nastavu njihova deca, navodi se u saopštenju Bošnjačkog nacionalnog veća.

Krivične prijave su podnete protiv direktora osnovne škole u Brodarevu Šefketa Šehovića, direktora škole u Ivanju i Veljka Dumića i direktorke škole u Velikoj Župi Belkise Beganović.

Kako piše u saopštenju, direktori škola nisu u skladu sa zakonom organizovali nastavu na bosanskom jeziku iako su se roditelji u anketi sprovedenoj tokom godine, kao pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice, izjasnili da žele da njihova deca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Pravna služba Veća podnela je krivične prijave i protiv direktora škole na Bostanima Slavenka Grbovića, direktora škole u Babinama Nebojše Trmčića, direktorke škole u Seljašnici Dragane Karakanović, direktora osnovne škole u Prijepolju Milinka Mićovića, direktorke škole u Kolovratu Stane Marković, direktora Gimnazije Ljubomira Šuljagića, direktora Ekonomske škole Ermedina Durana i direktora Tehničke škole Nebojše Jevtovića. Krivična prijava je podneta i protiv direktora Predšskolske ustanove u Prijepolju Hulu Kajeviću.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 10:07
Svaki musliman koji nema veze sa Bosnom a piše se "Bošnjakom" i piše "bošnjački", Zakonom bi bio tretiran kao turista ili gost za rad svoj, tako da bi mu bila uručena VIZA za ostanak do određenog dana a onda bi morao kući odakle je i "došao", jer zaboga, ona je "Bošnjak". U zaštitu Srbije i srpskog naroda od nemani lupeža trebalo je dovesti takav zakon odavno, pa ko hoće od "Bošnjaka" da se opameti pisao bi se kako treba - Srbin islamske vjeroispovjesti, a "bošnjaštvo" bi se tolerisalo samo izvan granica Srbije tamo gdje je centar otpadništva - Bosna. Shvatili bi, valjda i sami da samo štetu čine sebi. Ovako Srbiju pravi blesavom ko god stigne i sprda se sa njom i ucjenjuje je.
Petak 06.12.2013. 11:25
Ne postoji bosanski jezik...ni sve drzave juzne Amerika ne mogu da spanski jezik proglase svojim nacionalnim, kao npr. argentinski, meksicki, cileanski itd. Austrijanci bi odavno proglasili njemacki jezik austrijskim ali ne mogu jer je to jednostavno de faktno njemacki jezik.Dakle dragi Bosnjaci ne svojatajte srpski jezik svojim bosanskim.
Petak 06.12.2013. 10:25
Stoka bez obraza da nam lepo vrati nas Srpski jezik i izmisli svoj bosnjacki ali pre toga da objasni ko su ti bosnjaci i odakle su dosli i u kom veku na ove prostore, Poslati na sud sve one koji koriste Srpski jezik kao neki drugi izmisljeni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online