Petak 06.12.2013.
09:50
Beta

Prijepolje: Tužbe protiv direktora svih škola

Direktori tuženi jer nisu organizovali nastavu na bosanskom
 

Prijave su podnete zbog toga što u školama u tekućoj školskoj godini nisu organizovali nastavu na bosanskom jeziku ili nisu sproveli anketiranje roditelja na kom jeziku će slušati nastavu njihova deca, navodi se u saopštenju Bošnjačkog nacionalnog veća.

Krivične prijave su podnete protiv direktora osnovne škole u Brodarevu Šefketa Šehovića, direktora škole u Ivanju i Veljka Dumića i direktorke škole u Velikoj Župi Belkise Beganović.

Kako piše u saopštenju, direktori škola nisu u skladu sa zakonom organizovali nastavu na bosanskom jeziku iako su se roditelji u anketi sprovedenoj tokom godine, kao pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice, izjasnili da žele da njihova deca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Pravna služba Veća podnela je krivične prijave i protiv direktora škole na Bostanima Slavenka Grbovića, direktora škole u Babinama Nebojše Trmčića, direktorke škole u Seljašnici Dragane Karakanović, direktora osnovne škole u Prijepolju Milinka Mićovića, direktorke škole u Kolovratu Stane Marković, direktora Gimnazije Ljubomira Šuljagića, direktora Ekonomske škole Ermedina Durana i direktora Tehničke škole Nebojše Jevtovića. Krivična prijava je podneta i protiv direktora Predšskolske ustanove u Prijepolju Hulu Kajeviću.

2024 © - Vesti online