Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 06.12.2013.
03:58
Beta A

"Sjajni odnosi Srbije i Crne Gore"

Potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje veze sa Crnom Gorom i da će vlast u Beogradu učiniti sve za unapređenje saradnje dve države.

Teško sam prihvatio rezultat referenduma u Crnoj Gori: Aleksandar Vučić

Vučić je u intrevjuu Televiziji Crne Gore, uoči posete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Srbiji, kazao da se Beograd neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore. On je rekao da je to preneo i Đukanoviću u novembru 2011. kada je zajedno sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem bio u partijskoj poseti Podgorici.

"Strašno me zanima kako će da žive Srbija i Crna Gora i strašno me zanima odgovoran odnos prema našim građanima. Strašno me zanima kako Srbija i Crna Gora mogu da žive bolje", kazao je Vučhih i dodao da je cilj vlasti u Beogradu "dobar odnos" sa Podgoricom.

Vučić je priznao da je teško prihvatio rezultat crnogorskog referenudma i dodao da su "emocije splasnule" i da prezuzimanje vlasti podrazumeva "odgovoran odnos u interesu naroda"."Mi poštujemo legalno izabranu vlast, sa njenim predstavnicima razgovaramo", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

On je kazao da je u Beogradu "postojala neka vrsta ratne atmosfere prema svemu što dolazi iz Crne Gore". "U svemu se videla kuhinja Crne Gore kao što se u Crnoj Gori u svemu videla kuhinja Srbije. I neka je svega 10 odsto bilo tačno od toga, opet je bilo previše, veoma loše i kontaminiralo je našu sadašnjost, budućnost i sve drugo", ocenio je Vučić.

On je poručio da je nova vlast u Srbiji rešila da prekine sa takvom praksom i odlučila da "gradi najbolje moguće odnose" sa Crnom Gorom. "Da, hoćemo najbolje moguće odnose, hoćemo ih u budućnosti, hoćemo da ih gradimo za narednih 100 godina. Hoćemo i da se oni koji dođu posle odnose na isti način. Da, hoćemo da znaju svi koliko je važna Crna Gora nama i da svi u Crnoj Gori znaju da je Srbija važna
Crnoj Gori", zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 07:54
sjajni odnosi crne gore i izdajnika i crnogoraca iz srbije.
Petak 06.12.2013. 10:26
Ziveli Milo i Vucic,dva pobratima koja su promenila svest!!!Ovaj prvi 1996 a ovaj drugi 2008!Ako ih malo bolje zagledate,skontacete da strasno lice..,iste su visine,pricaju tihim glasicem,drze ruke u "piramidi" i vrlo uspesno rade na jacanju mrznje naroda Srbije i Crne Gore.Doduse,komunizmom zadojeni Srbi mrze i svoje zemljake sa KiM,R.Srpske,one iz Krajine..,ali je ipak mrznja prema narodu iz CG jaca od svih mrznji.Naravno,i Milogorci ne zaostaju,prate ih u stopu.Zato puna podrska dvojcu sa kormilarom iz Brisela i Vasingtona,jer kako kaze Blagojevic i razni stratedzici,centri za demokratiju i razvoj..,90% gradjana koji bi izasli na eventualne izbore cvrsto su za"Evropa nema alternativu".
Petak 06.12.2013. 08:43
Predivni su vala možeš misliti. I kada su države bile zajedno održavale su odnos kao da su s kraja na kraj svijeta. Jedini osjećaj zajedništva davali su naši sportisti kad dođu prvenstva. Tužno je to. Otuđenost je i dovela do prelake infiltracije CIA za razbijanje zajednice. Kvazidržavnici i ljudi oko njih uvijek su nam bili izdajnički nastrojeni zadnjih 20 godina a prije toga komunizam je satro, kao i prepucavanja Petrovića i Karađorđevića ko će na tron jugoslovenstva. Oni su nam se svi us__li u živote, onako fino u etape sa sve Zapadom. No, neka je narod živ i zdrav i U PAMET SE NARODE KONAČNO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online