Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 31.10.2016.
22:21
in4s.net A

Pismo za Vučića: Politički progon i medijska satanizacija Srba u Crnoj Gori

"Srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i verski predstavnici izloženi su neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od strane antisrpskog režima u Podgorici, nego i od strane medija i drugih centara moći iz Srbije", navodi se u pismu političkih i kulturnih predstavnika Srba iz Crne Gore, koje je prošlog petka upućeno premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Tanjug
Da li će premijer reagovati na apel iz Crne Gore: Aleksandar Vučić

Politički i kulturni predstvanici Srba iz Crne Gore, u pismu su zatražili i prijem kod Vučića, kako bi mogli da ga upoznaju sa, kako kažu, nepodnošljivim položajem u kojem se nalaze, kao  i sramotnom kampanjom koja se vodi protiv njih od strane medija iz Srbije, posebno ističući Pink i Informer. Pismo srpskom premijeru je upućeno preko ambasade Srbije u Podgorici.

"Već više godina borba srpskog naroda za svoja elementarna nacionalna i građanska prava u Crnoj Gori dodatno je otežana agresivnom medijskom podrškom aktuelnom režimu upravo od strane pojedinih medija iz Srbije, a posebno TV Pink i Informera", navodi se u pismu u koje je portal IN4S imao uvid.

"Medijska histerija protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika u Crnoj Gori ovih dana je dostigla svoj vrhunac kada smo, sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije, optuženi ni manje ni više nego za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kojim je Milo Đukanović prikrio još jednu svoju izbornu krađu", predočava se Vučiću, napominjući da su pritisci režima i tih medija posebno pojačani u trenutku kada se istrajava na tri ključna politička pitanja koja su dio vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i same Crne Gore.

U pismu se navode i tri ključna pitanja a to su poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju lažne države Kosovo, ukidanje sankcija Rusiji i protivljenje učlanjenju u NATO savez koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru.

Potpisnici pisma su Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije; Milan Knežević, predsednik Demokratske narode partije; Prof. dr Vladimir Božović ispred Matice srpske u Crnoj Gori; dr Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog saveta i dr Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu. Takođe, pismo je predato i ambasadoru Srbije u Crnoj Gori dr Zoranu Bingulcu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2016. 22:31
Bas su nasli kome ce se obratiti? Pismo ce da zavrsi vjerojatno kao i nasi komentari na vestima...
Sreda 02.11.2016. 18:44
Прогањање и сатанизација српског народа у Црној Гори далеко превазишла оно у Хрватској. Ако би се примјенио принцип реципроцитета онда би Србија требала да има исти третман према онима који се у Србији изјашњавају да су црногорске националности. То све указује на велику склоност Срба ка међусобном екстремизму. То се најбоље очитава на фудбалским стадионима. Па, не би у Независној држави Хрватској најсвирепије ус-таше били великоХрвати по пореклу Срби чији су преци насилно покатоличени. Бар се тако прича.
Sreda 02.11.2016. 18:47
Ухапшеним Србима се на терет стављао тероризам, а након пар дана се оптужбе преиначиле у стварање криминалне организације јер није било ни једног јединог доказа којим би се поткрепила оптужба за спремење атентата на Ђукановића. Шта се онда може очекивати од власти Црне горе већ упорни прогон Срба.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online