Ponedeljak 31.10.2016.
22:21
in4s.net

Pismo za Vučića: Politički progon i medijska satanizacija Srba u Crnoj Gori

Tanjug
Da li će premijer reagovati na apel iz Crne Gore: Aleksandar Vučić

Politički i kulturni predstvanici Srba iz Crne Gore, u pismu su zatražili i prijem kod Vučića, kako bi mogli da ga upoznaju sa, kako kažu, nepodnošljivim položajem u kojem se nalaze, kao  i sramotnom kampanjom koja se vodi protiv njih od strane medija iz Srbije, posebno ističući Pink i Informer. Pismo srpskom premijeru je upućeno preko ambasade Srbije u Podgorici.

"Već više godina borba srpskog naroda za svoja elementarna nacionalna i građanska prava u Crnoj Gori dodatno je otežana agresivnom medijskom podrškom aktuelnom režimu upravo od strane pojedinih medija iz Srbije, a posebno TV Pink i Informera", navodi se u pismu u koje je portal IN4S imao uvid.

"Medijska histerija protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika u Crnoj Gori ovih dana je dostigla svoj vrhunac kada smo, sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije, optuženi ni manje ni više nego za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kojim je Milo Đukanović prikrio još jednu svoju izbornu krađu", predočava se Vučiću, napominjući da su pritisci režima i tih medija posebno pojačani u trenutku kada se istrajava na tri ključna politička pitanja koja su dio vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i same Crne Gore.

U pismu se navode i tri ključna pitanja a to su poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju lažne države Kosovo, ukidanje sankcija Rusiji i protivljenje učlanjenju u NATO savez koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru.

Potpisnici pisma su Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije; Milan Knežević, predsednik Demokratske narode partije; Prof. dr Vladimir Božović ispred Matice srpske u Crnoj Gori; dr Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog saveta i dr Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu. Takođe, pismo je predato i ambasadoru Srbije u Crnoj Gori dr Zoranu Bingulcu.

2024 © - Vesti online