Petak 06.12.2013.
03:58
Beta

"Sjajni odnosi Srbije i Crne Gore"

Teško sam prihvatio rezultat referenduma u Crnoj Gori: Aleksandar Vučić

Vučić je u intrevjuu Televiziji Crne Gore, uoči posete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Srbiji, kazao da se Beograd neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore. On je rekao da je to preneo i Đukanoviću u novembru 2011. kada je zajedno sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem bio u partijskoj poseti Podgorici.

"Strašno me zanima kako će da žive Srbija i Crna Gora i strašno me zanima odgovoran odnos prema našim građanima. Strašno me zanima kako Srbija i Crna Gora mogu da žive bolje", kazao je Vučhih i dodao da je cilj vlasti u Beogradu "dobar odnos" sa Podgoricom.

Vučić je priznao da je teško prihvatio rezultat crnogorskog referenudma i dodao da su "emocije splasnule" i da prezuzimanje vlasti podrazumeva "odgovoran odnos u interesu naroda"."Mi poštujemo legalno izabranu vlast, sa njenim predstavnicima razgovaramo", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

On je kazao da je u Beogradu "postojala neka vrsta ratne atmosfere prema svemu što dolazi iz Crne Gore". "U svemu se videla kuhinja Crne Gore kao što se u Crnoj Gori u svemu videla kuhinja Srbije. I neka je svega 10 odsto bilo tačno od toga, opet je bilo previše, veoma loše i kontaminiralo je našu sadašnjost, budućnost i sve drugo", ocenio je Vučić.

On je poručio da je nova vlast u Srbiji rešila da prekine sa takvom praksom i odlučila da "gradi najbolje moguće odnose" sa Crnom Gorom. "Da, hoćemo najbolje moguće odnose, hoćemo ih u budućnosti, hoćemo da ih gradimo za narednih 100 godina. Hoćemo i da se oni koji dođu posle odnose na isti način. Da, hoćemo da znaju svi koliko je važna Crna Gora nama i da svi u Crnoj Gori znaju da je Srbija važna
Crnoj Gori", zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online