Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 26.11.2013.
18:25
Beta A

Uspešan prvi skrining Srbija-EU

Glavni pregovarač Srbije o članstvu s Evropskom unijom Tanja Miščević ocenila je uspešnim prvi bilateralni "skrining" o usaglašenosti srpskih propisa s pravnom tekovinom Evropske unije na polju nadzora trošenja budžetskih i drugih javnih sredstava.

Glavni pregovarač Srbije sa EU Tanja Miščević
 

"Predstavili smo situaciju u Srbiji vezanu za jedno poglavlja pregovora o članstvu s EU, a to je suštinski važno pitanje funkcionisanja Srbije kao države, kad je reč o delovanju unutrašnje finansijske kontrole, budžetskih korisnika, kako državna revizorska
institucija nadzire trošenje budžetskih sredstava, znači poreskih obveznika", objasnila je Tanja Miščević.

Šta je skrining?

Skrining, odnosno analitički pregled i ocena usklađenosti nacionalnog zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije čine dve vrste sastanaka: uvodni, na kojem su predstavnici srpske vlade već prethodno od zvaničnika Evropske komisije dobili uvid u zakone o finansijskom nadzoru u EU, kao i vid bilateralnog skupa koji je danas održan.

Šef srpske delegacije, državni sekretar u Ministarstvu finansija Nikola Ćorsović, istakao je da srpska državna uprava već odavno radi na pitanju finansijskog nadzora i, imajući u vidu da tu neće biti nekih političkih pitanja, pregovori o tom poglavlju su u interesu same Srbije da se valjano uredi sistem finansijskog upravlja u zemlji. Takođe je, kako je dodala Tanja Miščević, na osnovu materijala koje je dala na uvid srpska strana, uzajamno razmotreno kako su usklađeni standardi Srbije i EU na tom polju i problemi s kojima se srpske institucije susreću, pa su upoređeni raniji statistički podaci s najnovijim od ove godine.

Ona je navela da je vidljivo, a to su stavili do znanja i predstavnici Evropske komisije, da se sve odvija dobro i da su srpski predstavnici i stručnjaci veoma dobro pripremljeni.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.11.2013. 18:31
Naši političari su poznaati neradnici. Žele brigu o narodu da predaju u ruke EU i time skinu sa sebe svaku vrstu odgovornosti. Njiohova dužnost će biti predaja u ruke sudbine naroda i prirodnih bogastava Srbije EU establišmentu, za uzvrat će i oni kao i Čeda Jovanović da idu na skupa letovanja!
Utorak 26.11.2013. 19:51
а јел' пит'о неко уопште народ - да л' хоће у еУ ?
Utorak 26.11.2013. 20:43
Sta to znaci skrining?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online