Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 29.08.2013.
10:06
Beta A

"Utvrđene zloupotrebe novca za Kosovo"

Članovi Anketnog odbora za ispitivanje trošenja budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji utvrdili su brojne zloupotrebe o kojima će izveštaj do 15. septembra predati parlamentu na usvajanje, izjavio je predsednik tog odbora Skupštine Srbije Momir Stojanović.

Momir Stojanović, član anketnog odbora za ispitivanje trošenja novca na KiM
 

"Izveštaj će biti pun egzatnih pokazatelja zloupotreba. Očekujem da će na osnovu njega skupština predložiti mere vladi, od smene pojedinih rukovodilaca do pokretanja istraga zbog nenamenskog trošenja novca", kazao je Stojanović za Radio-televiziju Srbije.

Članovi Anketnog odobra su prethodnih osam nedelja boravili na Kosovu i Metohiji, kako bi ispitali trošenje novca od 2002. do 2012. godine. Prethodno su dobili izveštaje nadležnih ministarstava, čije su podatke koristili i upoređivali s realnim stanjem na terenu.

"Neke zloupotrebe se odnose na enormne cife, posebno prilikom gradnje velikih infrastrukturnih objekata. Neki objekti uopšte ne postoje na terenu", rekao je Stojanović.

Primaju plate, a ne rade

Stojanović je rekao da su utvrđeni propusti u visokoškolskim ustanovama, kao i da je zdravstvena mreža neracionalna.

"Prevelik je broj zaposlenih, neki ne izvršavaju svoje radne obaveze, a primaju nadoknadu. U primarnom zdravstvu je evidentan nepotizam, zaposlene su kompletne porodice", kazao je Stojanović.

On je naveo da je nedvosmisleno utvrđeno da pojedini Srbi zaposleni u lokalnim samoupravama dobijaju 150 odsto ličnog dohotka, a da dobijaju i platu od institucija Kosova.

"Mi ćemo u svom izveštaju predložiti i mere, pa ćemo tako predložiti da zaposleni u javnim službama imaju platu od 100 odsto, a da se 50 odsto slije u jedinstveni Fond za one koje su socijalno ugroženi", kazao je Stojanović.

Anketni Odbor formiran je u aprilu i on ima 14 članova kojima su u utvrđivanju činjenica pomagali zaposleni u Poreskoj upravi, Državnoj revizorskoj instituciji i pravnici.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 10:45
Mile nisu oni kost u grlo nikome oni su bubrezi u lojju godinama oni grickaju srpski buđžet a ne rade nego švercaju i kradu taj narod je parazit i troši grdne pare žive ko lordovi od tih para kupuju stanove ppo srbiji pa ih izdaju i bogate se a narod u srbiji gladuje a deca svakim danom umiru to isto su radili i u bivšoj Jugi kosovo je godinama dobijalo pare za nerazvijene a oni su se bogatili šiptarima stanove prodavali i opet kao povratnici druge dobijali,zato su i šiptarma dojadi i šiptare ojadili pa su ih se otarasili
Četvrtak 29.08.2013. 11:13
Mile ja sam moravac a ne kosovar pošten a ne lažov i lopov i zato nisam a zašto si ti pobegao i u srbiji se udomio ,Mile oni se sa šiptarima mrze ali u švercu se vole i švercuju na veliko,i nisam ti naveo da srbi na kosovo godišnje potroše 380 miliona evra a u srbiji umiru deca jer roditelji nemaju 15 hiljada eura da ih leče,a srbin skosova u Nišu ima samo 11 stanova koja izdaje studentima po 100 eura mesečno pllus troškovi pa izračunaj koliko je to ,i kako je on jadan
Četvrtak 29.08.2013. 11:49
Svaka cast sto si otkrio zloupotrebe i sto cete opet po starom da kaznjavate obican narod , a vase pulene koji menjaju stranku prema izborima i dalje da drzite . Dodjete na Kosmet samo reda radi a imate zgrade po Srbiji a podrzavate i ovde ljude koji rade za vas a svi voze nove bmw dzipove . To sto cete od skidanja 50% da date za socijalu znase sta znaci jos jedan vas fond za trosenje jer najbolje mi na kosmetu znamo kome se daje socijala i kako !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online