Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 26.11.2013.
16:08
rts.rs A

Mur: Uskoro razjašnjenje o trgovini organima

Direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu, Džonatan Mur, izjavio je u Vašingtonu da se istraga o trgovini organima na Kosovu nastavlja i da je 2014. godina kada će se razjasniti stvari po tom pitanju.

Foto: Arhiva
 

Mur je rekao da SAD nastavljaju u potpunosti da pružaju podršku ambasadoru za ratne zločine Klintu Vilijamsonu i njegovom timu koji sprovodi istragu.

Funkcioner Stejt Departmenta je pohvalio saradnju Vojske Srbije sa američkom armijom, ocenivši je odličnom, iako je Srbija proglasila vojnu neutralnost.

Pročitajte sve što smo pisali o trgovini organima na Kosovu OVDE

Mur je, na tribini o budućnosti Zapadnog Balkana u EU, ocenio da Unija predstavlja "šargarepu" za zemlje regiona kako bi sprovele neophodne reforme i ukazao na to da vlade tih država jedino same mogu da odluče kojom će ih brzinom sprovoditi.

Direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu je naglasio značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u svim državama jugoistočne Evrope.

Veoma kritičan istup prema napretku zemalja regiona imao je Haki Abazi, programski direktor za Zapadni Balkan "Rokfeler fondacije" iz Njujorka, koji je ocenio da je Balkan sada na kritičnom raskršću kada je u pitanju nastavak evrointegracija. Prema njegovom mišljenju, organizovani kriminal je najveća opasnost za Balkan.

"Albanski kriminalci sa juga Kosova sarađuju sa srpskim kriminalcima sa severa i svi oni zajedno žele da zadrže status kvo. Grupa razbojnika je razbijanjem glasačkih kutija u Mitrovici pokazala da je jača i od Vlade Kosova, Srbije, Euleksa i KFOR-a", smatra Abazi.

On je bio posebno kritičan prema međunarodnoj zajednici i njenim snagama na Kosovu, ocenivši da EU daje "lažna obećanja" Kosovu da napreduje u evropskim integracijama i da "Euleks nema kapacitete da se obračuna sa velikim vođama na Kosovu".

POVEZANE VESTI

Utorak 26.11.2013. 18:49
Џонатан Мур..."разјашњена ће бити та ствар по том питању". Занимљиво колико се петљају ови купци ...они да разјасне,купац да разјасни...СВАШТА...па само богати могу да купују органе за замену ...шта ту има да се разјасни...ОРГАНИ СЕ НАРУЧУЈУ ....није то бувљак па се продаје...ОРГАНИ СЕ НАРУЧУЈУ И ИСПОРУЧУЈУ ПОЗНАТОМ КУПЦУ И ТАЧКА. И СИН СОТОНСКЕ ДРЖАВЕ ЋЕ САД ТО ДА РАЗЈАСНИ. БОЖЕ ГДЕ СИ...ПОЈАВИ СЕ КОНАЧНО...ШТО ДРЕМАШ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online