Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.11.2013.
17:57
Beta A

Radulović: Nema sukoba u Vladi

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je da u Vladi nema sukoba zbog odluke Ministarstva privrede o ukidanju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Nema nesporazuma u Vladi oko SIEPA: Saša Radulović, ministar privrede
 

"Ministarstvo privrede se konstutovalo sa članovima vlade prilikom donošenja odluke o ukidanju SIEPA i nije bilo sukoba po tom pitanju s prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem", rekao je Radulović novinarima.

Komentrašući pisanje medija o njegovom navodnom sukobu s Vučićem zbog ukidanja SIEPA, on je rekao da ne postoje pritisci na njega i njegovo ministartvo od strane Vučića i ostalih clanova vlada.

"Bez dobre reputacije nema uspešne države"

Ministar privrede Srbije Saša
Radulović ocenio je danas da bez dobre reputacije, koja se zasniva na istini, nema uspešnih kompanija, ali ni uspešnih država.

"Reputacija je danas sve - u poslovanju, u odnosima sa ljudima, u nastupu države", rekao je on na otvaranju pete Međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću "PRilika 2013" u
Beogradu.

"Konsultacija oko ukidanja SIEPA je bilo u Vladi", kazao je Radulović i podsetio da je predloženi budžet za 2014. godinu, kojim je predviđeno ukidanje te agencije, prošao na sednici vlade.

Za SIEPA je, po rečima Radulovića, u budžetu za narednu godinu predviđen novac za prvi kvartal, a kasnije će zaposleni u toj agenciji preći u Ministarstvo privrede i nastaviti da rade na pomociji izvoza.

Radulović je, govoreći o ostavci koju je juče podneo direktor SIEPA Božidar Laganin, kazao da je njegovo ministarstvo nakon podnošenja krivične prijave protiv Laganina zatražilo njegovo razrešenje, i taj zahtev je prošao vladinu kadrovsku komisiju.

"Ministarstvo privrede ima kandidata za direktora SIEPA", rekao je Radulović i dodao da će to biti deo daljih konsultacija u vladi. On je ocenio da će izbor direktorke Agencije za privatizaciju Vide Uzelac pomoći da Srbija "poboljša svoj položaj i završi započete reforme".

Radulović je kazao da nije upoznat sa mogućnošću da deo nekadašnjeg budžeta Ministarstva za privredu, koji je korišćen za podsticaje investitorima za otvaranje novih radnih mesta, bude prebačen u resor Ministarstva finansija, ali da je moguće da o tome postoje razgovori u vladi.

Vučić: Dobre ideje Radulovića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je istina najveći deo onoga što govori ministar privrede Saša Radulović, i da su njegove ideje dobre. Vučić nije želeo da komentariše izjave Radulovića, a novinarima u Skupštini Srbije je rekao" "To je naša unutrašnja stvar".

 

On je naveo da je cilj kome teži Vlada kako napraviti zdravu ekonomiju, ali da do toga ne može doći tako što će biti pregaženi svi radnici."Ne kažem da to on (Radulović) želi", rekao je Vučić na pitanje novinare da prokomentariše pisanje medija da se razlikuju njegovi i Radulovićevi stavovi o rešavanju problema u privredi i gašenju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online