Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.10.2013.
14:46
Beta A

''Tači je rekao da Vulin može na KiM kada god hoće''

Zabrana ulaska ministru zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu na Kosovo i najava njegovog hapšenja, krše Briselski sporazum, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić je novinarima posle konferencije kompanije Majkrosoft u Beogradu kazao da će Vlada na današnjoj sednici uputiti zvaničan protest zbog onoga što se dešava na Kosovu.

Akcija protiv Vulina kršenje Briselskog sporazuma: Ivica Dačić

"Nemojmo da stvari okrećemo naopako. Hajde da ih postavimo na noge, a ne na glavu", kazao je Dačić.

Tužilaštvo u južnoj Mitrovici je pokrenulo istragu i zatražilo izdavanje poternice jer je Vulin 17. oktobra navodno ilegalno ušao na Kosovo, iako je imao zabranu da to učini.

Premijer je dodao da mu je premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači rekao u prisustvu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da Vulin može "kad i gde hoće" da

''Erdogan može da je Kosovo Turska, a mi ne možemo da je Srbija''

 

Premijer je kazao da "ispada da je normalno i moguće" da turski premijer Redžep Tajip Erdogan u okviru predizborne kampanje za lokalne kosovske izbore kaže da je Kosovo Turska, a da nije normalno i dozvoljeno "da mi kažemo da je Kosovo Srbija".

 

"To ne može tako u jednoj modernoj Evropi. Možda može u nekim drugim sistemima, a što se tiče nas, to nije moguće", kazao je Dačić.

ide na Kosovo, a da će se za Dačića, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića posebno odlučivati.

"Zabranili su mu dolazak verovatno zato što su se uplašili da će Srbi zaista izaći na izbore", ocenio je Dačić i dodao da "nekima na Kosovu apsolutno ne odgovara da postoji srpski narod", niti da izađe na izbore.

Predsednik Vlade je kazao i da Srbiji ne odgovara povećavanje napetosti i da je potrebno da se smiri situacija kako bi srpski narod mogao da ostvari svoja prava.

Dačić je dodao da će Priština učiniti sve da demotiviše Srbe da izađu na izbore jer joj ne odgovara njihov veliki odziv na izborima.

Po rečima Dačića, i pored svih problema Vlada se trudi da Srbi izađu na izbore 3. novembra jer je to u interesu srpskog naroda. "Ako Srbi ne izađu u dovoljnom broju, rizikujemo mnogo. Zato je važno da postoji jedinstven stav srpske vlade i našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 14:50
Sve je jasno. Covek je na Siptarskom platnom spisku.
Petak 25.10.2013. 15:10
Pa ti Dacicu da si normalan nikad tako nesto nebi smeo da izjavis!!! Pa zar Taci srbokoljac treba da ti odredjuje ko na Kosovo sme a ko nesme??? Sram te bilo VEPRINOOOOOOO!!
Petak 25.10.2013. 15:16
on , kao i ta4i igra onako kako mu brisel svira , jedino sto mu je krivo je to sto je ta4i briselov ljudimac a ne on, te mora da igra tezu igru i MORA da se drzi PRAVILA, dok ovaj prvi NE MORA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online