Petak 25.10.2013.
14:46
Beta

''Tači je rekao da Vulin može na KiM kada god hoće''

Dačić je novinarima posle konferencije kompanije Majkrosoft u Beogradu kazao da će Vlada na današnjoj sednici uputiti zvaničan protest zbog onoga što se dešava na Kosovu.

Akcija protiv Vulina kršenje Briselskog sporazuma: Ivica Dačić

"Nemojmo da stvari okrećemo naopako. Hajde da ih postavimo na noge, a ne na glavu", kazao je Dačić.

Tužilaštvo u južnoj Mitrovici je pokrenulo istragu i zatražilo izdavanje poternice jer je Vulin 17. oktobra navodno ilegalno ušao na Kosovo, iako je imao zabranu da to učini.

Premijer je dodao da mu je premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači rekao u prisustvu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da Vulin može "kad i gde hoće" da

''Erdogan može da je Kosovo Turska, a mi ne možemo da je Srbija''

 

Premijer je kazao da "ispada da je normalno i moguće" da turski premijer Redžep Tajip Erdogan u okviru predizborne kampanje za lokalne kosovske izbore kaže da je Kosovo Turska, a da nije normalno i dozvoljeno "da mi kažemo da je Kosovo Srbija".

 

"To ne može tako u jednoj modernoj Evropi. Možda može u nekim drugim sistemima, a što se tiče nas, to nije moguće", kazao je Dačić.

ide na Kosovo, a da će se za Dačića, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića posebno odlučivati.

"Zabranili su mu dolazak verovatno zato što su se uplašili da će Srbi zaista izaći na izbore", ocenio je Dačić i dodao da "nekima na Kosovu apsolutno ne odgovara da postoji srpski narod", niti da izađe na izbore.

Predsednik Vlade je kazao i da Srbiji ne odgovara povećavanje napetosti i da je potrebno da se smiri situacija kako bi srpski narod mogao da ostvari svoja prava.

Dačić je dodao da će Priština učiniti sve da demotiviše Srbe da izađu na izbore jer joj ne odgovara njihov veliki odziv na izborima.

Po rečima Dačića, i pored svih problema Vlada se trudi da Srbi izađu na izbore 3. novembra jer je to u interesu srpskog naroda. "Ako Srbi ne izađu u dovoljnom broju, rizikujemo mnogo. Zato je važno da postoji jedinstven stav srpske vlade i našeg naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online