Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 04.10.2013.
12:55
D. Dekić - Vesti A

Vuk iz senke lovi Đilasa

Doskorašnji Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić kreće, kako je pre mesec dana i najavio, u osnivanje instituta za međunarodne odnose i strategiju razvoja odakle će, prema saznanjima "Vesti", u njegovom okruženju merkati iz prikrajka političku situaciju i budući partijski angažman.

Čijem će se privoleti carstvu: Vuk Jeremić
 

Bivši šef diplomatije ima, kako otkriva naš izvor, više ponuda iz stranaka u zemlji i okruženju, ali bi najviše voleo da opet bude u starom, žuto-plavom stranačkom jatu.

Dovodi Saksa i Primakova

 

Vuk Jeremić je nedavno je rekao da bi voleo da se i u Beogradu posveti održivom razvoju osnivanjem instituta uz pomoć univerziteta Kolumbija iz SAD. Poznati na čiju pomoć računa su članovi Visokog saveta šefa GS UN koje je okupio na početku mandata i s njima sastavio strateški dokument održivog razvoja od 2015. do 2030. Između ostalih, ekonomista Džefri Saks, bivša predsednica Švajcarske Mišlen Kalmi Rej, nekadašnji ruski premijer Jevgenij Primakov i bivši šef diplomatije Španije Migel Angel Moratinos.

- Institut koji osniva dobra mu je prilika da se skloni od dnevnih dešavanja u politici i sa te distance sagledava situaciju u DS-u čiji je član bio do sredine marta kada je izbačen pošto nije vratio poslanički mandat. Najradije bi sačekao da se sredi stanje među demokratama i onda se vrati u svoju partiju - kaže naš izvor.


Doskorašnji predsedavajući Generalnom skupštinom UN imao je, kako saznajemo, tokom proteklog leta ponude od nekih partija iz Republike Srpske i Crne Gore za osnivanje stranke u Srbiji čiji bi bio lider, a čulo se i da se po beogradskim kafeima sastaje sa takođe izbačenim partijskim drugom Dušanom Petrovićem koji je pokušao da ga privoli da uđe u njegov poslanički klub. Nedavno je krenula priča da bi mogao da osvane među socijalistima kao njihov potpredsednik.

Lider SPS-a i premijer Ivica Dačić je prokomentarisao da Jeremić i jeste po zalaganjima bliži SPS-u nego DS-u, na čemu se Vukova priča sa socijalistima završila. Spekulisalo se da bi mogao da bude gradonačelnik Čačka, a beogradska čaršija bruji da su ga naprednjaci zvali da vodi srpsku prestonicu umesto čelnika DS Dragana Đilasa koji slovi za najvećeg zagovornika njegovog izbacivanja iz stranke.

Mobilni telefon Vuka Jeremića je juče odbijao telefonske pozive, pa nismo bili u prilici da proverimo šta sve doskorašnji šef GS UN namerava da radi u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 13:23
Da je pametan... niko ne spori ... al' što je ljigav... to je za plakat'....
Petak 04.10.2013. 14:30
Prava je sramota za Srbiju da jedan lopov i kriminalac kao sto je Djilas slobodno seta prestonicom.
Petak 04.10.2013. 15:53
Мада ме посебно не занима ова политичка групација, лично навијам за то да Вук поједе Магарца.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online