Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 15.09.2013.
00:02
Beta A

Beograd popustio: Izbačena "Srbija"

Centralna izborna komisija Kosova zatražila je od dve srpske liste za lokalne izbore iz naziva izbace reč Srbija, prenela je sinoć Radio televizija Srbije. Beograd prihvatio sugestiju Prištine.

Ne damo da nas Priština spreči da preuzmemo ono što treba da preuzmemo na Kosovu i Metohiji: Aleksandar Vulin, ministar bez portfelje zadužen za KiM
 

Reč Srbija iz naziva moraju da izbace jedinstvena srpska lista "Građanska inicijativa Srbija", koju podržava Vlada i predsednik Srbije i "Srbija, demokratija, pravda" čiji je nosilac Oliver Ivanović.

Pročitajte još:

* "Srbija" ne može na izborni listić?

Rok za prijavu izmena ističe u ponoć, a kako prenosi RTS, jedinstvena srpska lista promenila je naziv i zvaće se "Građanska inicijativa srpska". Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će prihvatiti tu odluku.

"U dogovoru sa Srbima na KiM prihvatićemo tu odluku, nevoljno, ali je prihvatamo zato što hoćemo da izađemo na izbore, zato što ne damo da nas Priština spreči da preuzmemo sve ono što treba da preuzmemo na KiM, i ne damo da na neko drugi odlučuju u naše ime", rekao je Vulin za RTS.

Lokalni izbori na Kosovu su 3. novembra nakon čega će biti formirana Zajednica srpskih opština. Vlada Srbije je pozvala Srbe sa Kosova da izađu na te izbore.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 00:27
Beograd s time sto ponizava Srbe na Kosovu i Metohiji, recimo i sa ovom odlukom, ponizava istovremeno sve Srbe sirom zemaljske kugle. Moramo svi stati na noge i reci !!!STOP!!!
Nedelja 15.09.2013. 00:52
Амерички рецепт, од Џеронима, преко нас и Садама па до Сирије. Вештачки стварају кризу тако што дају војну, материјану, и логистичку подршку мањинским групама. И кад се ови нормално окураже и побуне, и наравно добију по пичци ко што су и тражили, долази Америчка коњица да их спасe.
Nedelja 15.09.2013. 05:24
Jos nikako da shvatimo da je to Milosevicev djak.Milosevc je iz osvete prema svom narodu u Krajini I Republici Srpskoj koji nisu htjeli da private poraz I njegovu izdaju ,unistio ih je I postavio granicu na drini.Dacic ce ako treba da izvrsi ali vjerujte licno on strijeljanje svih srba na Kosovu I Metohiji da bi on opstao na vlasti.Ipak mislim da ce da zavrsi onako kako bi zavrsio Milosevic da je sudjen u Srbiji....Ja znam da I danas ima onih koji su za Milosevica jer je Hag uradi sve da u ocima narod on bude izdajnik po receptu evropskom.Milosevic je izdao Srbe van uze Srbije ali sve Srbe a zasto su ga optuzili veze nema sa razumom..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online