Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 02.09.2013.
15:25
Beta A

Evropo, kladi se da sledeći ulazimo u te

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić poručio je Evropskoj uniji da se kladi na Srbiju kao prvu sledeću državu koja će postati članica. "Malo pre smo pričali o tome na koga se u EU klade da će biti sledeća članica. Ja im preporučujem da se klade na Srbiju", kazao je Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa francuskim ministrom sa evropske poslove Tjerijem Repantenom.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

On je kazao i da je Srbija zahvalna Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

"Srbija je čvrsto opredeljena za evropski put. Želimo da pregovori budu što kraći", kazao je srpski premijer.

Dačić je kazao i da je Tanja Miščević dobar izbor za mesto šefa tima za pregovore Srbije o prijemu u EU i da će omogućiti da se taj put pređe u što kraćem roku.

"Od Tanje Miščević očekujem da uspešno radi svoj posao i da da lični doprinos kroz posvećenost poslu koju je imala i ranije", kazao on.

Premijer je istakao da Tanju Miščević lično poznaje jer su zajedno studirali, ali da to nije iskoristio da je predloži na mesto glavnog pregovarača sa EU, već da, imajući u vidu iskustvo koje ima, misli da je to dobar izbor. Dačić je ocenio i da će Tanja Miščević u saradnji sa ostalim timovima koj se bave EU intergacijama omogućiti da taj proces Srbija završi kvalitetno i u što kraćem roku.

Francuski ministar za evropske poslove Tjeri Repanten je kazao je želja Francuske da vidi Srbiju kao buduću, 29. članicu EU.

"Da bi Srbija postala 29. članica EU potrebno je sprovesti puno reformi. Sve zemlje koje su se učlanile u EU su ih sprovodile i to rade i dalje. Reforme su unutrašnje prirode, potrebno je reformisati privredni domen i institucije", kazao je on.

Repanten je kazao da je Francuska posebno zainteresovana da vidi uspešnost reforme u Srbiji u domenu vladavine prava i pravne države.

"Francuska je potpuno na raspolaganju Srbiji da pruži svaku stručnu pomoć u sprovođenju reformi u domenu vladavine prava", kazao je Repanten.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 15:44
Biti ovako samouvjeren kao sto je Dacic je dokaz da covjek nema slifa ni kompententnost za politicara. Da to ima znao bi odavno i shvation da EU ne zeli Srbiju u svom okrilju...ovo sto sad Europa radi je samo prljava igra da iznudi sto vise interesa od Srbije zamajavajuci je njenim clanstvom.
Ponedeljak 02.09.2013. 16:56
Kladis se u ono sto je neko deset godina pre tebe vec prodao.
Ponedeljak 02.09.2013. 17:03
Bucko, Bucko samo klopas i sanjaris. BUDI SE I NA RAD. Kome je bolje u EU? sAMO JEDNOJ JEDINOJ DRZAVI, JOS. Svi drugi padaju:
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online