Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Utorak 24.12.2013.
16:52 >> 18:26h
Beta A

Dačić: Srbija još nije za Evropu

Srbija je dobijanjem datuma za početak pristupnih pregovora s Evropskom unijom dobila prvu bitku, ali tek predstoji prava borba jer Srbija još nije za Evropu, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Politički je veoma važno da članice EU ne traže od Srbije da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova
 

Na sednici Vlade Srbije posvećenoj evropskim integracijama, Ivica Dačić je ocenio da Srbija pregovore s EU "počinje iz velikog minusa", da je privreda uništena, da ima veliki broj nezaposlenih i siromašnih i da je očajna stopa nataliteta.

"Bez dubokih reformi nećemo preživeti. Naša bitka tek počinje. Još nismo za Evropu... Treba sada da sprovedemo reforme da građani žive bolje. Reforme, reforme, to je naš posao", istakao je Dačić i dodao da je za Srbiju politički veoma važno da članice EU ne traže od nje da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova već da traže dijalog s Prištinom i normalizaciju odnosa. 

Premijer Dačić je istakao da je dobijanje datuma ostvarenje decenijskog sna i političkog cilja više generacija.

"Ovo je pobeda cele Srbije"
 

"Ovo nije slavlje već okupljanje. Da se ne zaboravi vrednost rezultata koji smo postigli - da postignemo društveni konsezus o tome šta treba da uradimo kako bi Srbija postala demokratska država i sa punim kapacitetima punopravna članica EU", rekao je Dačić i istakao da "Evropa više nije predizborna poruka i laž", već realnost.

"Ovo nije pobeda Vlade Srbije, već cele Srbije. Dosta je bilo poraza i propuštenih prilika", rekao je on.

Vučić: Početak pregovora šansa za uređenje države

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zakazivanje prve međuvladine sednice Srbije i EU za 21. januar 2014. godine tačka posle koje se kreće u "potpuno uređenje države", od pravnog sistema do ekonomije.

 

"Ovo što danas obeležavamo jeste pobeda i uspeh građana Srbije, koji su dobro razumeli političke poruke, iako one nisu uvek bile najjasnije", kazao je Vučić na na tematskoj sednici Vlade Srbije posvećenoj evrointegracijama. On je istakao da će do kraja nedelje biti završen rad na predmetima 24 sporne privatizacije, čiju je istragu tražila EU i bivša predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać, koja je preminula 2012. godine.

Potpredsednik vlade je ocenio da napredak u evrointegracijama predstavlja "šansu da promenimo svoje navike i pogled na svet" i izrazio nadu da će većina pre svega mladih ljudi to razumeti i da će se kod njih probuditi preduzetnički duh.

Skupu u Palati Srbija, osim članova Vlade, prisustvuju predstavnici političkih partija, diplomatskog kora i verskih zajednica. U Palati Srbija su i patrijarh Irinej i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić. Prisutni su i premijerka  Republike Srpske Željka Cvijanović, Dačićev prethodnik na čelu Vlade Mirko Cvetković i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.12.2013. 16:58
Важно му је да од Србије не траже да призна Косово. ПАЗИ МОЛИМ ТЕ !!! Па Дачићу ти си дигао границу између срба и срба, твоја полиција и шиптарска полиција су на тој граници заједно, то више није административни прелаз већ гранични пошто је почео да се наплаћује увоз робе. А нас си терао да изађемо на шиптарским изборима. О ЧЕМУ ТИ ПРИЧАШ ?
Utorak 24.12.2013. 17:06
Opa bato. Bilo je da ne mozemo bez Evrope, a sad druga ploca: nsmo dovoljno dobri za njih. Treba sami da se dignemo na noge, i onda ce nas docekati rasirenih ruku. Po koji ce nam onda djavo ona? Usput, mi jesmo u Evropi. Daco, moze li to tvoj mali mozak da svari: EU nije Evropa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online