Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 30.08.2013.
09:08
Đ. Janković - Vesti A

Grmljavina iz auspuha

Grmelo je na Lagatoru iz auspuha moćnih četvorotočkaša, koje su vlasnici dovezli na dvodnevnu izložbu Lo strit lajf. U ulici koja vodi od nove crkve do valjevskog puta bilo je poređano više od 350 modifikovanih automobila s prostora bivših republika, mnogih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

 

Manifestaciju je treći put organizovao auto-moto klub Strit lajf iz Loznice, čiji predsednik Boro Kikanović kaže da se promena lokacije pokazala kao dobar potez i da je poseta bolja nego proteklih godina. Prethodna dva skupa održana su na prostoru bivše Viskozine fabrike celuloze.

- Ima stvarno mnogo automobila i interesovanje je veće nego lane. Imamo takmičenje u stajlingu, di-biju, turiranju, paljenju guma... Prvog dana imali smo i žurku i paradnu vožnju gradom. Grad nam je pomogao u organizaciji, a mi smo se potrudili da na što bolji način ugostimo sve učesnike i predstavimo Loznicu. Posetilaca je mnogo uprkos vrućini i mogli su se videti zaista interesantni automobili - rekao je on.

Miloš Sojin
 


Na avgustovskom suncu caklile su se ulickane mašine, posetioci su ih znatiželjno razgledali, a vlasnici strpljivo objašnjavali šta su sve radili kako bi njihovi lepotani tako moćno izgledali. Dejan Begović iz Novog Sada je vlasnik juga starog 31 godinu.

Golišavo pranje


Treštala je muzika dva dana na ravnom Lagatoru, gruvali su auspusi i motori, ali je drugog dana skupa nastupila prava atrakcija. Dve oskudno odevene devojke pojavile su se tog dana i sa sunđerima u rukama i krenule da peru automobile. Penušava voda i zgodne cure dodatno su usijale atmosferu.

- Na prvi pogled se mnogi zbune, ali kad zagledaju malo bolje, shvate da je to jugo. Napred je spušten, motor je lanča 1-5, od 85 konja, felne su rg175-50, lamborgini boja, instrument tabla od suze, sedišta su jugova samo što su presvučena i to su ona rađena za američko tržište. Auto je osvojio nekoliko nagrada na ovakvim skupovima, koje posećujem poslednje dve godine. Drago mi je što sam došao u Loznicu jer je skup stvarno dobro posećen i ima mnogo toga da se vidi - kaže Begović.


Beograđanin Miloš Sojin stigao je u svom suzukiju svift.


- Kod mene je četiri godine, celog sam ga sredio. Počeo sam od limarskih radova, ofarbao ga kavasaki zelenu boju, urađeni su spojleri, motorni prostor farban je u belo, ima širene čelične felne, motor je budžen, vozim ga na trke i izlažem ga ovako. Svi se okreću za njim jer je baš glasan. Kad naiđe ovako neobično zelen, svi se oduševe - kaže vlasnik.

Boris Dević
 


Treći put u Loznicu je stigao Savo Marić iz Žablja s fićom starim tri i po decenije.


- Pre 10 godina dobio sam ga za punoletstvo. Bio je kao nov, stajao je deceniju u garaži kod tetke koja ga nije vozila. Sređivao sam ga nekoliko godina dok nisam dobio ovakvog lepotana. Gde god ga vide privlači pažnju i žele da se fotografišu pored njega. Ima fijat abartove branike, motor je tjuniran, a umesto zadnjih sedišta ima muziku. Ovaj fića ima sedišta od tojote korole s električnim pomeranjem, elektronske podizače stakala, daljinsko otvaranje vrata, neonsko osvetljenje i muziku koja trešti dok vozim. Redovni sam učesnik skupova u Loznici i fino mi je ovde - priča vlasnik neobičnog fiće.


 

Na Lagatoru je bio i automobil koji kao da je stigao iz francuskog filmskog hita "Taksi''. Dovezao ga je iz Subotice Boris Dević, član auto-moto kluba Nort sajd tim osnovanog ove godine.

- Ovo je opel vektra b karavan, liči na filmski taksi, ali je nemačke proizvodnje i bolji je od tog. Kupljen je kao običan, a onda sam uz pomoć prijatelja počeo da ga preuređujem i dobio je ovakav izgled. Koristim ga za taksiranje i dolazak na ovakve skupove. Privlači pažnju, a i mušterije vole da se provozaju ovakvim kolima. Već je osvajao nagrade na sličnim manifestacijama - kaže Dević.

POVEZANE VESTI

Petak 30.08.2013. 09:20
Увек су ми били "интересантни" ликови који бацају силну лову на разно-разне издувне системе, муфлере и шта све не, како би им са ауто "чуо" - да не кажем - "грмео" ??? Ја, на својој Шкоди - једноставно пустим да ми прогори лонац или цев и имам исти такав звук ? Једино што се разликујемо јесте што ови ентузијасти плате да би добили такав звук а ја морам да платим (кад имам) да ми се НЕ ЧУЈЕ ауто... ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online