Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.08.2013.
19:29
Beta A

Odalović: "Minut do 12" za dogovor sa Srbima na KiM

Generalni sekretar Vlade Srbije i šef tima za primenu briselskog sporazuma Veljko Odalović izjavio je da je bio poslednji trenutak za sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa Srbima južno od Ibra, jer rokovi za loklane izbore na Kosovu neumitno teku.

Kosovski izbori samo što nisu: Veljko Odalović, šef tima za primenu Briselskog sporazuma i generalni sekretar Vlade Srbije
 

"Poslednji datum do kada se moraju predati liste kandidata je 4. septembar i do tada se moraju registrovati biračci", rekao je Odalović Radio Beogradu. Kao najveći problem kod organizacije lokalnih izbora na Kosovu on je naveo nesređen birački spisak i insistiranje Prištine na tome da na prijavi za upis u spisak i za predaju liste kandidata bude logo tzv. kosovske države, što je za Beograd neprihvatljivo.

Pročitajte još:

* Dogovor vlasti i Srba sa juga – jedinstvena lista

Odalović smatra da je premijer Ivica Dačić uputio poštenu poruku, a ne pretnju kada je rekao da će svi državni funkcioneri biti smenjeni ukoliko ne rade u skladu s državnom politikom.

"Svako razume ovu poruka, i svaka druga poruka u ovom trenutku ne bi bila odgovorna, jer kako objasniti međunarodnoj zajednici da Vlada Srbije ne vodi dvostruku politiku i da dozvoljava da njeni funkcioneri rade protiv onoga za šta se zalaže vlada", kazao je Odalović.

Ona je kazao da će pitanje isplate naknade Srbima na Kosovu i Metohiji uskoro biti zakonski rešeno. "Razumem ljude koji su danas postavili barikade u Jarinju, jer tako
žele da skrenu pažnju na problem, ali taj problem biće trajno rešen sistemskim zakonom čija je izrada u toku", rekao je Odalović Radio Beogradu.

Predstavnici sindikalnih organizacija 10 društvenih preduzeća u Leposaviću, koji zahtevaju isplatu zaostalih primanja, danas su blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška i za sutra su najavili štrajk i blokadu u Gračanici.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.08.2013. 20:43
Politika Taci nema alternativu naterace srbe da nastupaju jedinstveno a beze individualno. Kada udjemo u Evropu nastupicemo individualno a bezacemo kolektivno.
Sreda 21.08.2013. 05:48
Koja si ti budala...Pa zar nije ocito da gospodin Dacic radi na stetu Srpskog naroda u cjelini I je li po tebi znaci da I mi svi moramo da radimo ono sto on radi.U vladi niko nesmije da mu se suprostavi jer cuvaju svoje pozicije ,gotovo da danas u Srbiji nema politicara koji misli svojom glavom .Pazi Vucica , on tvrdi da u Srbiji nema pametnih ljudi pa trazi savjetnike negdje u neprijateljskim zemljam.Nije to tako Vucicu ,problem je sto ti ne zelis pametna Srbina pored sebe , I zelis da prikazes biracima da si ti taj koji si iznad svih .JA MISLIM DA SE IPAK RADI O BOLESTI I JEDNOG I DRUGOG.
Sreda 21.08.2013. 08:20
veljko odalovic crnogorac sa kosova ako protezira nezavisno kosovo je stranac. diskrimimacija srba iz srbije je propast srbije, selektovani sumadinci koji oko sebe sumadinaca nemaju su zastitnici interesa jugoslavije u srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online