Utorak 20.08.2013.
19:29
Beta

Odalović: "Minut do 12" za dogovor sa Srbima na KiM

Kosovski izbori samo što nisu: Veljko Odalović, šef tima za primenu Briselskog sporazuma i generalni sekretar Vlade Srbije
 

"Poslednji datum do kada se moraju predati liste kandidata je 4. septembar i do tada se moraju registrovati biračci", rekao je Odalović Radio Beogradu. Kao najveći problem kod organizacije lokalnih izbora na Kosovu on je naveo nesređen birački spisak i insistiranje Prištine na tome da na prijavi za upis u spisak i za predaju liste kandidata bude logo tzv. kosovske države, što je za Beograd neprihvatljivo.

Pročitajte još:

* Dogovor vlasti i Srba sa juga – jedinstvena lista

Odalović smatra da je premijer Ivica Dačić uputio poštenu poruku, a ne pretnju kada je rekao da će svi državni funkcioneri biti smenjeni ukoliko ne rade u skladu s državnom politikom.

"Svako razume ovu poruka, i svaka druga poruka u ovom trenutku ne bi bila odgovorna, jer kako objasniti međunarodnoj zajednici da Vlada Srbije ne vodi dvostruku politiku i da dozvoljava da njeni funkcioneri rade protiv onoga za šta se zalaže vlada", kazao je Odalović.

Ona je kazao da će pitanje isplate naknade Srbima na Kosovu i Metohiji uskoro biti zakonski rešeno. "Razumem ljude koji su danas postavili barikade u Jarinju, jer tako
žele da skrenu pažnju na problem, ali taj problem biće trajno rešen sistemskim zakonom čija je izrada u toku", rekao je Odalović Radio Beogradu.

Predstavnici sindikalnih organizacija 10 društvenih preduzeća u Leposaviću, koji zahtevaju isplatu zaostalih primanja, danas su blokirali magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška i za sutra su najavili štrajk i blokadu u Gračanici.

2024 © - Vesti online