Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 30.07.2013.
22:23
Beta A

Opozicija: Prekinite parodiju, raspišite izbore

Pod svetlom tekućih dešavanja oko rekonstrukcije vlade, opozicija (konkretno Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Demokratska stranka Srbije) se izjasnila - dosta je bilo "zezanja", raspišite izbore!

Todorić (DS): "Ni pod kakvim uslovima" ne bismo podržali Vladu Srbije
 

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Vladimir Todorić rekao je da ta stranka "ni pod kakvim uslovima" ne bi podržala Vladu Srbije i da bi za građane "bilo najbolje da se prekine ova parodija od vlade, koja godinu dana nije donela nijednu dobru vest i popunjavala medijski prostor hapšenjem političkih protivnika".

Todorić je istakao da rekonstrukcija Vlade Srbije predstavlja pokušaj "dramatizacije" njenog rada, i pozvao na raspisivanje vanrednih izbora "što je pre moguće". "DS ni pod kakvim uslovima ne bi podržala ovu vladu, koja nema nikakav koncept", rekao je Todorić.

LDP: Vanredni izbori jedino rešenje

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da se

Jovanović: Srbija se nalazi u političkoj krizi

Srbija nalazi u političkoj krizi za koju je "jedino racionalno rešenje" raspisivanje vanrednih izbora.

"Sve što je obeležilo proces rekonstrukcije Vlade Srbije jasno stavlja tačku na koaliciju i vladu (prvog potpredsednika Aleksandra) Vučića, (premijera Ivice) Dačića i (ministra finansija mlađana) Dinkića", navodi se u saopštenju LDP, koje potpisuje Jovanović.

Prema njegovim rečima, premijer Srbije Ivica Dačić je "optužio samog sebe" kada je zatražio da vlada nastavi da funkcioniše bez Ujedinjenih regiona Srbije, jer je "pet godina bio u vladi sa Mlađanom Dinkićem".

"Tačno je da je ekonomsko pitanje ključno pitanje za Srbiju, ali Dačić ne može da pobegne od svoje odgovornosti za katastrofalno vođenje javnih preduzeća kojima su upravljali kadrovi SPS", istakao je Jovanović.

DSS: Podrška vladi ako promene politiku prema KiM


Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić kaže da je podrška ove stranke vladi moguća samo u slučaju promene politike prema Kosovu i EU, i da su izbori jedino rešenje za probleme u zemlji.

"Ako bi se korenito politika promenila u odnosu prema teritorijalnom integritetu države i odustalo od principa da se ide u EU po cenu razaranja sopstvene države, to bi bila druga priča, ali to je u domenu fantastike", rekao je Aligrudić i dodao da je raspisivanje vanrednih izbora "jedino rešenje" za probleme u zemlji, kao i da premijer Ivica Dačić oličava vladu koja je "odustala od odbrane nacionalnih interesa i primene Ustava Srbije".

"Bilo kakve rekonstrukcije Vlade i njen drugačiji sastav za nas nisu garancija promene politike, pa nas u tom smislu i ne zanima", rekao je potpredsednik DSS.

"Farsa od rekonstrukcije udaljava investitore"

Ekonomski analitičar Mahmut Bušatlija upozorio je da su prizemna dnevna politika i priče o rekonstrukciji vlade dovele do toga da Srbija ostavi utisak države kojom se ne upravlja na pravi način i zemlje nepoželjne za ulaganja.

"Što se duže bude odvijala ova farsa teže ćemo moći da pretendujemo da u Srbiju dođe neko sa investicijama", rekao je Bušatlija i dodao da se u investicije ne računaju one kada se ulagači potplaćuju za zapošljavanje radnika.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 22:37
Колико ће Србију тачно коштати преговори са ЕУ, које ће највећим делом наша земља морати сама да финансира, знаће се тек на јесен, а држава тренутно за европске послове издваја око 2,2 милиона евра у Влади Србије.Све активности у наредним месецима, укључујући формирање преговарачког тима, плате запослених, путовања у Брисел, покриваће се из касе Канцеларије за европске интеграције, кабинета потпредседника за ЕУ и Министарства спољних послова. У случају „пробијања“ цифара, разлика ће бити обезбеђена из буџетске резерве.
Utorak 30.07.2013. 22:40
Како сазнаејмо, у нацрту преговарачког оквира који је скројио Штефан Филе, комесар за проширење, посебно је наглашено да ће Србија сама плаћати путовања, дневнице и плате чланова нашег тима. Брисел ће покривати трошкове састанака – просторије, интернет и телефоне…Миливоје Михајловић, директор владине Канцеларије за сарадњу са медијима, каже нам да је наставак интеграција приоритет и да ће новац бити обезбеђен.Колико ће то све коштати, знаћемо тек када се јасно дефинише наша преговарачка структура и број људи који ће бити укључен у процес.
Utorak 30.07.2013. 22:41
Према првим проценама, у наш тим ће бити укључено око 1.500 стручњака, што значи да би на њихове плате годишње требало да одлази око 150 милиона динара (1,3 милиона евра). Црна Гора и Хрватска, како нам је речено у њиховим министарствима спољних и европских интеграција, годишње су, у просеку, имале више од 60 састанака у Бриселу, а на трошкове тих путовања одлазило је око 100.000 евра.То значи да би Србији, уколико преговори трају, као и у случају Хрватске, седам година, за овај процес било потребно најмање десет милиона евра.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online