Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 24.07.2013.
11:27
Beta A

Tahiri zna šta će Tači tražiti

Zamenica premijera samoproklamovanog Kosova Edita Tahiri otkrila je za "Epoka e re" da će premijer Hašim Tači danas na sastanku s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu zatražiti ubrzanje sprovođenja sporazuma od 19. aprila.

Tražiće ubrzanje sprovođenja sporazuma od 19. aprila.
 

Edita Tahiri je ocenila da je u ovoj fazi izuzetno značajno angažovanje Evropske unije u oceni dinamike ostvarivanja sporazuma.

Nezavisno od tendencija Srbije da se odlaže proces ostvarivanja sporazuma, Tahiri je rekla da proces neće pretrpeti neuspeh. Ona je ocenila da ideje Beograda da kosovski Srbi na opštinske izbore izađu sa jedinstvenom listom nije demokratska i da podseća na stara vremena i prevaziđene sisteme.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.07.2013. 11:29
Србија је земља коју су опхрвале све могуће и немогуће невоље и несреће. Свако ко се бави овом темом зна да вас нико неће нити може сачувати ако се сами не чувате. Стога је јасно да нам је хитно потребна национална стратегија у борби за опстанак, јер се на хоризонту будућности могу назрети нови таласи глобалне кризе и нови тешки изазови.Србија је у хронично слабој међународној позицији јер није успела да формулише своје циљеве, да изнађе ресурсе за њихово остваривање и да створи респектабилна партнерства којима се омогућава минимално уважавање националних интереса, а пре свега око болног и претешког питања Косова.
Sreda 24.07.2013. 11:30
Стога је и тај и такав „бриселски папир“ логична последица хроничне слабости, сиромаштва и унутрашње конфузије. Ово једноставно није ни алиби за власт а ни критика исте, већ дијагноза стања.Као што ондашња српска елита није била спремна на пад „берлинског зида“, тако је и данас неспремна и несвесна глобалних промена у свету. Затварање очију пред ризиком другог таласа глобалне кризе или пред променама економског баланса и појавом нових регионалних играча и на овом простору не води никуда.То значи да ће шансе бити пропуштене, а ризици постати реалне претње, ако се ове промене игноришу или, пак, ако се оне преувеличавају.
Sreda 24.07.2013. 11:31
Свет данас није ни униполаран а ни мултиполаран, он је, као што је у суштини био и у прошлости, уређен по моделу глобалне феудалне хијерархије на чијем челу ће, готово је сигурно, још дуже време бити Америка, али јачају и други регионални или „специјализовани“ центри моћи. У свету хијерахизованих односа Србија може наћи своје место само ако уважава и једно и друго, те да на време уочава промене и да их искористи.То у пракси значи бити свестан „ко коси а ко воду носи“ али исто тако и да не треба потценити ни оне који „воду носе“. Никако не треба робовати једностраним концептима па веровати да се ништа не мења или на пример униполарни свет претвара у мултиполарну хегемонију регионалих сила.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online