Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 22.07.2013.
15:28
Beta A

Đilas: Vlada nas je dovela do bankrota

Lider Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas ocenio je danas je rekonstrukcija Vlade Srbije "zabava za narod tokom leta" i pozvao lidere vladajuće koalcije da saopšte konkretna imena kandidata koji bi zamenili dosadašnje ministre.

Ako je Vlada dobra, zašto je rekonstruišu: Dragan Đilas
 

"Nikako da čujemo ko su ti ljudi, ko su ti novi kadrovi koji će doći i kakve programe nude", istakao je Đilas.

On je rekao da vladajuća kolacija nema rešenja za loše stanje u zemlji i da zato pribegava priči o rekonstrukciji vlade, pošto, kako je ocenio, "priča da je sve loše zato što je DS vodila zemlju ne pije više vodu".

Đilas je rekao da je za godinu dana rada vlada dovela zemlju do bankrotstva, pošto se zadužila za dodatnih četiri milijarde, i pošto je deficit sada dve milijarde dinara, kao i da je 40.000 ljudi ostalo bez posla.

"Svi govore kako je ova vlada najbolja, ako je najbolja, onda su i njeni ministri najbolji, zašto onda rekonstrukcija, zašto menajti najbolje? To nikada nisam čuo", kazao je lider DS-a.

Đilas je kritikovao donošenje zakona o amnestiji, što, prema njegovim rečima, potvrđuju svakodnevni mafijaški obračuni. Ponovio je stav da je borba protiv korupcije selektivna i da se istrage pokreću i pritvori određuju samo funkcionerima DS-a. Đilas je ukazao na loše stanje u sistemu obrazovanja, zdravstvu, poljoprivredi i infrastrukutri.

"Izgrađeno je manje od 10 kilometara puta, imamo stalnu neštašicu insulina, poljoprivreda je u minusu, a bila je u plusu", naveo je lider DS-a.

On je rekao i da je DS spremna da pruži podršku i da razgovara o problemima sa kojima je zemlja suočena, "od ekonomije do pitanja izbora na Kosovu".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.07.2013. 15:36
Kada nekome das polupunu kesu ( ili polupraznu, zavisi kako ko kaze), ne moze se iz nje izvuci mnogo. Znaci, Djilasu, odlazi, ne mogu vise da te gledm....
Ponedeljak 22.07.2013. 15:35
Државна фирма ПМЦ склапала катастрофалне уговоре с приватним подизвођачима и на тај начин буџет оштетила за милијарду динара; ПМЦ био под ингеренцијом бившег министра одбране Драгана Шутановца.Државним парама пунили приватне џепове?Држава је приликом изградње четири зграде на локацији некадашње касарне „Степа Степановић“ (бивши „4. јули“) у Београду оштећена за око десет милиона евра.Произвели губитак Уместо да ове зграде коштају 30 милиона евра, државна фирма која је руководила градњом треба да плати приватним подизвођачима више од 40 милиона!
Ponedeljak 22.07.2013. 15:35
Влада Србије је 2010. Грађевинској дирекцији Србије (ГДС), на чијем челу је био Драган Грујић, поверила изградњу 44 објекта у насељу Степа Степановић. Дирекција је 2011. за четири зграде склопила уговор вредан три милијарде динара или око 30 милиона евра са „ПМЦ инжењерингом“, који је у власништву државног „СДПР Југоимпорта“.Директор ПМЦ је тада био Драгољуб Цветковић, а СДПР Стеван Никчевић. Фирма СДПР, која се бави трговином наоружањем и војном опремом, у надлежности је Министарства одбране (МО), које је у време градње водио Драган Шутановац.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online