Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 22.07.2013.
15:28
Beta A
Lider Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas ocenio je danas je rekonstrukcija Vlade Srbije "zabava za narod tokom leta" i pozvao lidere vladajuće koalcije da saopšte konkretna imena kandidata koji bi zamenili dosadašnje ministre.
Ponedeljak 22.07.2013.15:35
Државна фирма ПМЦ склапала катастрофалне уговоре с приватним подизвођачима и на тај начин буџет оштетила за милијарду динара; ПМЦ био под ингеренцијом бившег министра одбране Драгана Шутановца.Државним парама пунили приватне џепове?Држава је приликом изградње четири зграде на локацији некадашње касарне „Степа Степановић“ (бивши „4. јули“) у Београду оштећена за око десет милиона евра.Произвели губитак Уместо да ове зграде коштају 30 милиона евра, државна фирма која је руководила градњом треба да плати приватним подизвођачима више од 40 милиона!
Ponedeljak 22.07.2013.15:35
Влада Србије је 2010. Грађевинској дирекцији Србије (ГДС), на чијем челу је био Драган Грујић, поверила изградњу 44 објекта у насељу Степа Степановић. Дирекција је 2011. за четири зграде склопила уговор вредан три милијарде динара или око 30 милиона евра са „ПМЦ инжењерингом“, који је у власништву државног „СДПР Југоимпорта“.Директор ПМЦ је тада био Драгољуб Цветковић, а СДПР Стеван Никчевић. Фирма СДПР, која се бави трговином наоружањем и војном опремом, у надлежности је Министарства одбране (МО), које је у време градње водио Драган Шутановац.
Ponedeljak 22.07.2013.15:36
Kada nekome das polupunu kesu ( ili polupraznu, zavisi kako ko kaze), ne moze se iz nje izvuci mnogo. Znaci, Djilasu, odlazi, ne mogu vise da te gledm....
Ponedeljak 22.07.2013.15:37
Чудни подизвођачи Државни ПМЦ је, међутим, ангажовао подизвођаче и, препустио им сопствену добит, па ће, уместо знатног профита, на крају посла имати губитак.Само на једном објекту упослили су 27 подизвођача, а највећи број њих није имао озбиљне референце. Тако је једна фирма с једним запосленим добила највреднији уговор од 550 милиона динара, док је извесна занатска радња, која је у међувремену још и угашена, радила послове за 350 милиона динара.
Ponedeljak 22.07.2013.15:37
Никола Вуканић, нови директор ПМЦ, каже да је ступањем на ту дужност, а по налогу руководства компаније СДПР, спроведена анализа пословања фирме у претходном периоду, посебно на пројекту „Степа Степановић“:Истрага - Ангажован је тим стручних вештака и резултати њиховог рада ускоро ће бити достављени руководству компаније СДПР на даље поступање – каже он. Иначе, насеље Степа Степановић, био је део програма јефтине станоградње.
Ponedeljak 22.07.2013.15:40
Ништа не знам о неправилностима Дирекција за имовину је направила уговор са ГДС, по коме је Министарству одбране припало право на 21 одсто изграђене површине плус надокнада за грађевинско земљиште у висини квадрата који су постојали раније, а за које је Министарство некад платило надокнаду. То је једино у чему је Министарство учествовало и то је готово дупло више квадрата у односу на било који договор раније.С даљим током изградње, тендерима, бирањем извођача, Министарство није имало никакве везе. Не знам ништа о евентуалним неправилностима – изјавио је Драган Шутановац, који је у то време био министар одбране.
Ponedeljak 22.07.2013.15:41
Он наводи да је СДПР јавно предузеће, да управни и надзорни одбор поставља Влада, која и усваја извештај о раду.Цветковић и Грујић без коментара Бивши директор ПМЦ Драгољуб Цветковић сада је саветник директора СДПР, а Драган Грујић, бивши директор ГДС, саветује актуелног директора. Од Цветковића јуче нисмо успели да добијемо коментар јер је, како нам је речено, на годишњем одмору у иностранству до почетка августа. Коментар није имало ни садашње руководство ПМЦ и ГДС.
Ponedeljak 22.07.2013.15:41
Математички немогуће Бивши директор СДПР Стеван Никчевић сада је државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација. Он тврди да је нетачно да је преко ПМЦ проневерено 10 милиона евра.То је потпуна бесмислица. Нетачно. Немогуће математички. Немам коментар на то питање – казао је Никчевић.
Ponedeljak 22.07.2013.19:14
a ova nesreca nas dovela do blagostanja.bas nam treba djulas, mnogo su nas djilasi zaduzili.bruka ziva. sta sns ceka, jel to neki jugoslovenski dogovor jugoslovenskih komunista bosne i iz crne .
Ponedeljak 22.07.2013.20:30
Mnogi lekovi nedostaju i svakog dana smo svedoci toga. A ova šarada, cirkus ili kako god već, zvan rekonstrukcija je nešto što nikada do sada nisam videla. Trgovina i otimačina se obavlja na svim nivoima. U akciji su svi, od ministara do najmanjeg sns funkcionera

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)