Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 09.08.2013.
17:32
b92.net A

Đilas: Stranci u Vladi Srbije? Nikad!

Predsednik opozicione Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je danas da nikad ne bi podržao da bilo ko od stranaca zauzme ministarsko mesto u Vladi Srbije.

"Strani državljani koji nemaju pasoš Republike Srbije i za koje narod ne može da glasa (na izborima) ne treba da budu ministri u vladi", kazao je Đilas za B92.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Đilas je kazao da ako Srpska napredna stranka tako odluči, može da se desi da Ivica Dačić ostane bez funkcije ministra unutrašnjih poslova bez obzira što je premijer.

DS najdemokratskija stranka: Dragan Đilas

On je rekao da ovo što se dešava nije rekonstrukcija nego pad vlade.

"Ovo nije rekonstrukcija vlade, ovo je pad vlade jer devet od 19 ministara se menja", rekao je Đilas.

On je naveo da niko nije zvao DS u vladu. Na pitanje da li je srećan što je iz vlade izbačen lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić koga je najviše kritikovao, Đilas je naveo da nema potrebe da priča o Dinkiću, jer je "otišao u legendu".

On je kazao da je tužan danas u Srbiji, jer je ekonomska situacija gora nego pre godinu dana kada je vlada počela da radi i naveo da DS posle majskih izbora 2012. nije napravio vladu sa URS-om, jer nije hteo Dinkića za ministra finansija.

Upitan da li će se povući s mesta predsednika DS-a i o kritikama da autokratski vodi stranku, Đilas je naveo da je DS najdemokratskija stranka u Srbiji i da njega danas interesuje da se DS ponovo nametne kao liderska stranka u državi.

POVEZANE VESTI

Petak 09.08.2013. 18:14
Postovani,gospdoin Djilas je u zabludi,koliko ja znam bivsi guverner Srbije bio Radovan Jelasic 25. II 2004 – 28. VII 2010.Bio je po poreklu Srbin al nije imao srpski pasos.Po predlogu Demokratske stranke dobio je hitno pasos.Molim vas prvi ste strance uvukli u institucije Republike Srbije.
Petak 09.08.2013. 18:04
Jos samo ti i pomalo zaboravljeni Ceda falite..,vi mu ustvari dodjete kao jagode sa slagom.Ceda i ti ste zreli za bukagije evo 15 godina a jos se sepurite na slobodi i glumite francusku sobaricu!Ajde bre Djitleru,lapaj ovaj narod dok mozes,vidis da se niko ne buni.Ne diraju te tvoji kvazi-protivnici na nivou grada,u Bgdu je najveca lova..,pa ko jos normalan posle svih ovih 20 i vise godina,moze da poveruje u ovo vase,nazovi prepucavanje!?Mozda onaj koji gleda RTS,cita Kurir,Blic,B92..,ja ne.
Petak 09.08.2013. 18:29
Ako je njemu Srbin stranac koji zivi bilo gdje u svijetu i uz to je uspjesan,,onda neka taj krmak ide u sto p....mater.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online