Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 29.06.2013.
22:14
Srna A

Vukadinović: Još jedan šamar iz Brisela

Politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je da je Srbija juče iz Brisela, u najboljem slučaju, ponovo dobila "ništa", a u najgorem - još jedan šamar.

U najboljem slučaju ništa, u najgorem šamar, kategoričan Vukadinović
 

"Ovo je, u suštini, jedan od malobrojnih Vidovdana u našoj istoriji kojeg će se, za razliku od svih drugih u prošlosti Srbije, naši potomci jednog dana stideti", rekao je Vukadinović Srni, komentarišući odluku Evropskog saveta o pretpristupnim pregovorima sa Srbijom.

On je dodao da je teza da Unija Srbiji juče u Briselu nije postavila nove uslove tačna možda samo u tom smislu što je pravi i osnovni uslov svih ovih godina u stvari prihvatanje i priznanje nezavisnosti Kosova.

"U tom smislu se tako zaista može reći da nema novih uslova, ali sve ovo što stiže jeste razrada i dopuna tog prvog, osnovnog i glavnog uslova", naglasio je Vukadinović.

On je istakao da je, medijskom kampanjom i spinovanjem, odluka Evropskog saveta domaćoj javnosti predstavljena kao veliki uspeh, a da su surovi, oštri uslovi Nemačke gurnuti u stranu da ne bi remetili jučerašnju proslavu i veselje.

Vukadinović je istakao da očekuje "nove razrade i pojašnjenja" osnovnog uslova – priznanja Kosova, i ocenio da se može očekivati zahtev za prihvatanjem "stolice" Kosova u UN, ali i da će sigurno doći zahtev da Srbija prestane da se protivi članstvu samoproglašenog Kosova u svim drugim međunarodnim organizacijama, što je indirektno priznavanje nezavisnosti.

POVEZANE VESTI

Subota 29.06.2013. 23:27
Jako dobar komentar gospodina Vukadinovica koji je u par recenica objasnio sustinu propasti sadasnje Srpske politike.
Subota 29.06.2013. 23:56
Priznanje Kosova u buducnosti nece biti jedini uslov. EU ce uciniti sve sto je moguce da nas udalji od Rusije a po mogucstvu da nas natera da sve zapocete poslove prekinemo. Od toga me hvata jos veci strah. Ako pokvarimo odnose sa Rusima a od EU ne dobijemo nista konkretno sta mislite sta ce se desiti sa nasom drzavom. Nemacka u svakom slucaju vodi ka nasem unistenju i to svako ko malo bolje zagleda moze da primeti, neznam cime li su zaslepeli ove nase glupane zar je tako tesko zakljuciti o cemu se ovde radi. No videce i oni skeptici vreme je pred nama a ono ce reci sve, samo se bojim da ono sto tim vremenom bude unisteno nece moci nikada vise da vratimo.
Nedelja 30.06.2013. 11:41
Sto se bre prepucavate oko datuma pocetka pregovora sa Srbijom,i ulaskom Hrvatske u EU.Boli me Uvo za EU i za Rusiju,treba se baviti nekim poslom da bi se bolje zivelo.Vi kao ne volite EU,a i sami ste optereceni njome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online