Subota 29.06.2013.
22:14
Srna

Vukadinović: Još jedan šamar iz Brisela

U najboljem slučaju ništa, u najgorem šamar, kategoričan Vukadinović
 

"Ovo je, u suštini, jedan od malobrojnih Vidovdana u našoj istoriji kojeg će se, za razliku od svih drugih u prošlosti Srbije, naši potomci jednog dana stideti", rekao je Vukadinović Srni, komentarišući odluku Evropskog saveta o pretpristupnim pregovorima sa Srbijom.

On je dodao da je teza da Unija Srbiji juče u Briselu nije postavila nove uslove tačna možda samo u tom smislu što je pravi i osnovni uslov svih ovih godina u stvari prihvatanje i priznanje nezavisnosti Kosova.

"U tom smislu se tako zaista može reći da nema novih uslova, ali sve ovo što stiže jeste razrada i dopuna tog prvog, osnovnog i glavnog uslova", naglasio je Vukadinović.

On je istakao da je, medijskom kampanjom i spinovanjem, odluka Evropskog saveta domaćoj javnosti predstavljena kao veliki uspeh, a da su surovi, oštri uslovi Nemačke gurnuti u stranu da ne bi remetili jučerašnju proslavu i veselje.

Vukadinović je istakao da očekuje "nove razrade i pojašnjenja" osnovnog uslova – priznanja Kosova, i ocenio da se može očekivati zahtev za prihvatanjem "stolice" Kosova u UN, ali i da će sigurno doći zahtev da Srbija prestane da se protivi članstvu samoproglašenog Kosova u svim drugim međunarodnim organizacijama, što je indirektno priznavanje nezavisnosti.

2024 © - Vesti online