Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 21.06.2013.
13:50
Beta A

"Đelić branio državni interes u Nac. štedionici"

Božidar Đelić i njegov tim su branili državni interes u slučaju Nacionalne štedionice, od njenog osnivanja do kulminacije te borbe tokom 2003. i 2004. godine, tvrdi Demokratska stranka...ako je neko mislio drugačije (npr. Dinkić). Takođe, Božidar Đelić i DS podržavaju istragu nadležnih organa u slučaju Štedionice i nadaju se da će eventualni krivci odgovarati za svoja nedela.

Dinkić optužio Đelića da je kriv što je učešće države u Nac. štedionici smanjeno na 10%
 

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da je Đelić kriv što je učešće države u Nacionalnoj štedionici smanjeno na 10 odsto, jer je dok je bio ministar finansija svesno propustio da dokapitalizuje tu banku, iako je znao da to mora da učini da štedionica ne bi izgubila dozvolu za rad.

DS navodi da je Đelić prvi pokrenuo pitanje Nacionalne štedionice, tražeći da Srbija dobije učešće u kapitalu te institucije na osnovu vrednosti srpske imovine koju je tadašnji guverner Narodne banke, Mlađan Dinkić, "kao tadašnju saveznu imovinu nad kojom republička Vlada nije imala nadležnost, besplatno dodelio Štedionici bez tendera i bilo čijeg znanja i odobrenja, od prostorija, opreme, preko državnih depozita, plata radnika".

Država nikada nije imala većinsko vlasništvo nad Nacionalnom štedionicom, te nije mogla ni da ga izgubi, što jasno pokazuju podaci Agencije za privredne registre, dodaje se u saopštenju DS. Kako se navodi, Republika Srbija nije bila ni pokretač ni osnivač Nacionalne štedionice već je ona, "po sopstvenom često ponovljenom javnom priznanju, u potpunosti projekat Mlađana Dinkića kome se Božidar Đelić hrabro suprotstavio".

Đelić je, kako navodi DS, predložio predstavnike Srbije koji su na upravnom odboru tražili smenu direktora Štedionice i koji su pokušali da zaštite državni interes.

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 14:02
Da li iko normalan moze da poveruje u ove gluposti? Gospodo zajedno ste krali pa treba zajedno da robijate!
Petak 21.06.2013. 14:32
Bolje bi nam bilo da nisi branio interese.
Petak 21.06.2013. 15:09
Sto ne kaze sta je radio sa onih 6,9 miliona dolara koje je jos pokojni Gadafi ostavio vladi za socijalnu pomoc narodu. Navodno kao pretrazivali papire pa slucajno bas DJelic nabaso na cek pa je podelio sirotim prosvetarima sto nikada nije niti negde zabelezeno niti postoji kakav trag tim parama. Za Dinkica necu ni da komentarisem ,ako nije kriv za stedionicu a ono jeste za dobar deo privatizacije i rasprodaje nasih preduzeca.Tako smo ostali skoro bez celokupne imovine koja je bila u drzavnom vlasnistvu. Kazu da 90% preduzeca u Srbiji drze stranci a zna li se koliko su isti ti stranci ugasili preduzeca u Srbiji zbog unistavanja konkurencije. Uskoro cemo samo kupovati ,necemo proizvoditi nisa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online