Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 12.09.2013.
04:06
Beta A

Pajtić i Dinkić zajedno na izborima

Demokratska stranka i Ujedinjeni regioni Srbije nastupiće zajedno na lokalnim izborima u Vrbasu, zakazanim za 13. oktobar, saopštili su zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić i lider URS-a Mlađan Dinkić. Nakon njihovog sastanka u Novom Sadu, Pajtić je novinarima rekao da će nosilac zajedničke liste te dve stranke biti Zoran Puzović iz URS.

Zajedno na izbore u Vrbasu: Bojan Pajtić i Mlađan Dinkić
 

"Naša ambicija je da na tim izborima odnesemo pobedu i logično je da sarađujemo sa URS-om, jer je to stranka koja je proevropske, prodemokratske i proreformske orijentacje", kazao je Pajtić nakon sastanka sa Dinkićem.

Upitan da li je saranja sa Dinkićem, koji nije u dobrim odnosima sa liderom DS-a Draganom Đilasom, uvod u cepanje DS-a, Pajtić je odgovorio da to nije tačno.

"Ni slučajno", kazao je Pajtić i dodao da je reč o objedinjavanju svih demokratskih snaga koje će, prema njegovim rečima, na lokalnim izborima u Vrbasu pokazati da imaju snagu.

Predsednik URS Mlađan Dinkić kazao je da je za njegovu stranku važna saradnja sa pokrajinskim odborom DS u Vojvodini i da ta pokrajina ima potencijal da se razvija, a da on želi da pomogne u dovođenju investitora. Dinkić je rekao i da je jedan od ključnih zakona za decentralizaciju Srbije onaj o direktnom izboru gradonačelnika i predsednika opština, kako bi građani znali koga biraju, a ne da to čine centrale političkih stranaka.

"Na žalost, kada smo to predložili parlamentu kao predlog koji je podržalo preko pola miliona građana Srbije, tada nije postojala politička volja da se taj zakon usvoji. URS se priprema da taj zakon ponovo stavi u proceduru", kazao je Dinkić.

Lider URS-a je dodao da je sa Pajtićem razgovarao i o zakonu o finansiranju Vojvodine, te da je URS daleko odmakao u pisanju ovog zakonskog nacrta.

"Ukoliko moji naslednici u Ministarstvu finansija ne budu imali vremena i volje da ovakav zakon predlože, sami ćemo ga predložiti nakon što ga usaglasimo sa partnerima pokrajinskog odbora DS na teritoriji Vojvodine", rekao je Dinkić.

Dinkić je ocenio da taj zakon treba da se donese što pre i najavio da URS priprema i nacrte zakona o finansiranju ostalih regiona u Srbiji, kao i nacrt Zakona o naknadama, koji bi omogućio da deo naknada od korišćenja šuma i ostalih prirodnih bogatstava ostaje lokalnim samoupravama.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.09.2013. 05:40
Sve polako ali sigurno dolazi pred lice naroda.Ali ako je narod mocan da vidi ono sto nam svevisnji pokaze .Ovo su razbijaci Srbije , jedan dio Srbije cijepaju u regione a ovaj dio koji je vec region pokusavaju da prvo federalizuju a potom otcijepe od Srbije I tako teritorijalno I brojcano Srpski narod svedu na nebitan broj.U narednim godinama docie do stvaranja nove nacije na balkanu "Vojvodjanin" slicno onom "Crnogorac' a ovo su vijesnici zla.Narode Srpski podigni glavu I prepoznaj prevarante I lopove ,prepoznaj one koji nas zele unistiti sakriveni u kozu jagnjeta.Srbi su u Vrbasu uvijek bili Karadjordjevi Srbi pa se nadam da ce I sada da ovu dvojicu posalju u istoriju bar u Vrbasu..
Četvrtak 12.09.2013. 09:15
Sektasi, ambasadorski kerovi i mmf spin doktori. Da zivimo za dan kad ce da se ovakvima sudi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online