Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 19.06.2013.
01:59
Beta A

Čanak: Izbori nikome ne odgovaraju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da ne veruje da će u Srbiji biti vanrednih izbora, jer to nikome ne odgovara.

Nema izbora ove godine: Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
 

"Strankama opozicije ne odgovaraju izbori jer nemaju ni prostora, ni snage, ni para, ni teme na kojoj bi mogli da se suprostave vladi. S druge strane, Vladi ne  odgovaraju jer bi u tom slučaju SNS, pre svega zbog Aleksandra Vučića i njegovog imidža čoveka koji se beskompromisno bori protiv korupcije, dobila ogromnu količinu glasova, čime bi se potpuno prerasporedili odnosi unutar vlade i
današnji koalicioni partneri ne bi imali takav uticaj kakav imaju sada", rekao je Čanak za Radio televiziju Vojvodine.

Oštro po tabloidima

Čanak je veoma oštro kritikovao pojedine medije, a dnevni tabloid "Kurir" je nazvao "smećem".

"Ako pogledamo šta se sve smatra medijem u ovoj zemlji, ono smeće od Kurira i slično, onda to potpuno nije vredno spomena. Nije Kurir jedini, ima i Informer, i ima njih još koji su apsolutno nedostojni da se zovu medijem", rekao je Čanak.

On je dodao da je na nedavnom pokrajinskom konkursu za dodelu sredstava medijima, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić naložio da se Kuriru i Informeru da novac.

Na ponovljeno pitanje novinara da li će biti vanrednih izbora, Čanak je odgovorio: "Ma kakvi!". Dodao je da, ako se bude išlo po zakonu, nema načina ni da dođe do
prevremenih pokrajinskih izbora, sem ako se koalicioni partneri u Vojvodini drugačije ne dogovore.

"Ukoliko bi se raspala koalicija, onda bi prestao da postoji i poslednji bastion različitosti u Srbiji", rekao je Čanak i dodao da pokrajinska koalicija danas nije onoliko stabilna koliko je bila juče.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka u Vojvodini treba da se "uozbilji" i krene u "ozbiljniju ofanzivu" u smeru insistiranja na boljem ustavnom položaju Vojvodine, a ujedno treba i da počne da razgovara sa svojim koalicionim partnerima.

Čanak je još ocenio da sadašnja Vlada Srbije sprovodi program za koji se današnja opozicija zalagala. Prema njegovim rečima, oficiri za vezu koji su razmenjeni između Beograda i Prištine su "praktično ambasadori".

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 08:12
Ko tebe uopšte pita za mišljenje, ti si se dokazao i kao političar i kao čovjek !
Sreda 19.06.2013. 10:05
Jadna majko sta je na prvim stranama medija, to nam je putokaz: Taci, Dacic, Ceku, Canak, Nikolic, Vucic,Zukorlic itd. itd.itd..
Sreda 19.06.2013. 12:43
Vidi ti ovaj lopov još na slobodi. Miljko radi nešto ili podnosi ostavku, šta čekaš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online