Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 14.06.2013.
07:45
Beta A

Vučič očekuje datum na Vidovdan

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smatra da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju.

Optimista: Aleksandar Vučić veruje da stižu dobre vesti za Srbiju iz Brisela
 

"Ako smem da procenjujem, mislim da ćemo ovaj Vidovdan, ovaj 28. juni, dočekati kao pobednici, a ne kao poraženi", kazao je Vučić u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

Vučić: Potrebne su nam nove investicije

Vučić smatra da će u narednom periodu investitori početi da dolaze u Srbiju, što će dovesti do zapošljavanja ljudi.

"Srbija polako, ali sigurno staje na svoje noge i sve je manje slaba ili sve jača, kako god hoćete, i za par godina Srbija će, bez sumnje, biti nosilac razvoja u regionu. Srbija će biti izvoznik stabilnosti, a ne nestabilnosti, i zemlja sa kojom svi žele da sarađuju na najbolji mogući način", poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

On je kazao da je iza vlasti Srbije "težak period, deset meseci teškog rada i mnogo teških odluka, oko kojih je bilo sporenja", dodajući da zbog tih odluka "nisu samo rizikovali političke karijere, već i mnogo više od toga".

"Doneto je mnogo hrabrih odluka, ali odluka koje su vodile Srbiju u budućnost… Mislim da će ovo biti, i snosiću sve konsekvence ukoliko to ne bude tako, prvi pobednički Vidovadan u srpskoj istoriji", naveo je Vučić.

Govoreći o odnosu Nemačke prema Srbiji, on je ocenio da Nemačka "danas poštuje Srbiju više nego ikada" i da poštuje Srbiju kao "pouzdane partnere", kao što i Srbija poštuje Nemačku.

"Nema tu velike filozofije. Nemci su rekli - ovo su naši uslovi, mi smo rekli - ovako može, ono što je u skladu sa našim zakonima to možemo da uradimo. Ono što smo rekli da možemo da uradimo, to smo uradili", kazao je Vučić.

Govoreći o odnosu SAD prema Srbiji, on je kazao da Amerikanci dobro znaju koliki je značaj Srbije na Balkanu, kao i šta je sve aktuelna vlast Srbije uradila u prethodnom periodu.

"Oni su konačno dobili partnere koji ne obmanjuju, koji ne lažu, koji su spremni da prime teške udarce, ali su spremni da ispune svoje obaveze, računajući na to da će i druga strana ispuniti svoje obaveze", rekao je Vučić.

On je uveren da će SAD dati svoj doprinos da Srbija dobije datum za početak pregovora o ulasku u EU, kao što je uveren da će to pozdraviti i Rusija. Prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da je aktuelna vlast Srbije podigla ugled države u Evropi i svetu, ističući da je Srbija danas "zemlja nade, a ne propasti, kako je to do juče izgledalo".

POVEZANE VESTI

Petak 14.06.2013. 08:16
hahahaha.... koja gomila gluposti... u rangu one čuvene "kancelarije za brze odgovore"... koje još ni u najavi nema... a nema ni početka radova na gasovodu "južni tok"... ni eksproprijacija zemljišta JOŠ uvek nije završena... daj Bože da je uopšte i počela... al' zato ima nebuloznih izjava koliko ti duša hoće... i naravno - poskupljenja... dinar tone, struja poskupljuje u najavi, komunalije svakog meseca za par stotina dinara veće (iako mi se broj kvadrata u kojima staujem NE POVEĆAVA iz meseca u mesec) i tako... Sve behara i sve cveta... a mi i dalje "pobeđujemo li pobeđujemo..."
Petak 14.06.2013. 12:28
"Победници"?? Потписана капитулација и 15% територије предато терористима, задужена земља до гуше код ММФ-а, сви генерали изручени Хагу, деценија ипо уцењивања од стране ЕУ и не назире се крај јер тек следе "преговори", И ТО ЈЕ ПОБЕДА??
Petak 14.06.2013. 13:29
Hoce li konacno neko od tih zagovaraca ulaska Srbije u Nemacku evropsku uniju reci narodu sta ce se popraviti u njihovom zivotu u odnosu na sadasnje zivotarenje. Sta su dobili narodi Rumunije i Bugarske ulaskom u EU? Proterivanje iz Francuske i Engleske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online