Petak 14.06.2013.
07:45
Beta

Vučič očekuje datum na Vidovdan

Optimista: Aleksandar Vučić veruje da stižu dobre vesti za Srbiju iz Brisela
 

"Ako smem da procenjujem, mislim da ćemo ovaj Vidovdan, ovaj 28. juni, dočekati kao pobednici, a ne kao poraženi", kazao je Vučić u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

Vučić: Potrebne su nam nove investicije

Vučić smatra da će u narednom periodu investitori početi da dolaze u Srbiju, što će dovesti do zapošljavanja ljudi.

"Srbija polako, ali sigurno staje na svoje noge i sve je manje slaba ili sve jača, kako god hoćete, i za par godina Srbija će, bez sumnje, biti nosilac razvoja u regionu. Srbija će biti izvoznik stabilnosti, a ne nestabilnosti, i zemlja sa kojom svi žele da sarađuju na najbolji mogući način", poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

On je kazao da je iza vlasti Srbije "težak period, deset meseci teškog rada i mnogo teških odluka, oko kojih je bilo sporenja", dodajući da zbog tih odluka "nisu samo rizikovali političke karijere, već i mnogo više od toga".

"Doneto je mnogo hrabrih odluka, ali odluka koje su vodile Srbiju u budućnost… Mislim da će ovo biti, i snosiću sve konsekvence ukoliko to ne bude tako, prvi pobednički Vidovadan u srpskoj istoriji", naveo je Vučić.

Govoreći o odnosu Nemačke prema Srbiji, on je ocenio da Nemačka "danas poštuje Srbiju više nego ikada" i da poštuje Srbiju kao "pouzdane partnere", kao što i Srbija poštuje Nemačku.

"Nema tu velike filozofije. Nemci su rekli - ovo su naši uslovi, mi smo rekli - ovako može, ono što je u skladu sa našim zakonima to možemo da uradimo. Ono što smo rekli da možemo da uradimo, to smo uradili", kazao je Vučić.

Govoreći o odnosu SAD prema Srbiji, on je kazao da Amerikanci dobro znaju koliki je značaj Srbije na Balkanu, kao i šta je sve aktuelna vlast Srbije uradila u prethodnom periodu.

"Oni su konačno dobili partnere koji ne obmanjuju, koji ne lažu, koji su spremni da prime teške udarce, ali su spremni da ispune svoje obaveze, računajući na to da će i druga strana ispuniti svoje obaveze", rekao je Vučić.

On je uveren da će SAD dati svoj doprinos da Srbija dobije datum za početak pregovora o ulasku u EU, kao što je uveren da će to pozdraviti i Rusija. Prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da je aktuelna vlast Srbije podigla ugled države u Evropi i svetu, ističući da je Srbija danas "zemlja nade, a ne propasti, kako je to do juče izgledalo".

2024 © - Vesti online