Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 17.05.2013.
10:05
Srna A

Nikolić: Nećemo seći vene zbog Nemačke

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ne daje Kosovo i Metohiju i da bi Nemačka trebalo da shvati da ne vredi ucenama da natera Srbiju da "sama sebi seče vene ili da izvrši samoubistvo".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 


"A, Bundestag neka razmisli da je u pitanju Nemačka kakvu bi odluku doneo", rekao je Nikolić, povodom predstojeće odluke nemačkog parlamenta o tome da li će podržati da Srbija dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU.

Nikolić je rekao za beogradsku televiziju "Prva" da je optimista po pitanju dobijanja datuma, navodeći da je rad Vlade Srbije u posljednjih godinu dana zaslužio da bude nagrađen.

"Kada bi Srbija živela razmišljajući o tome šta će Nemačka da uradi, ne bi mogla da krene napred. Uradili smo sve što je bilo moguće, otvorenog srca prema građanima, mirne savesti prema EU", rekao je Nikolić, komentarišući najavljeni dolazak šefa njemačke diplomatije Gvida Vestervelea u Srbiju.

Navodeći da je Srbija na testu da li će dobiti datum za početak pregovora ili ne, Nikolić je dodao da je zemlja prolazila i kroz veća iskušenja, te da će "proći i ovo" i da da bi negativna odluka bilo kog parlamenta ili Evropskog savjeta mogla da ojača evropski skepticizam u Srbiji.

"Da vidimo da li su primedbe razumne - da li možemo da ih otklonimo, ili su nerazumne tražeći priznanje Kosova i Metohije. Ako su nerazume, moraćemo da se okrenemo na drugu stranu. Ali, nadam se da će EU kao cilj biti i naše ostvarenje", rekao je Nikolić.

On je rekao da Srbija treba da nastavi da uređuje zemlju i da pokuša da omogući građanima bolji život investicijama sa drugih strana, ako ne budu dolazile iz EU.

POVEZANE VESTI

Petak 17.05.2013. 10:12
A nece ni oni seci vene zbog nas Tomo to je sasvim sigurno...da se okrenemo radu i sredjivanju svog dvorista bilo bi pametnije jer toliko se sljama pojavljuje svaki dan na povrsini da je Bogu plakati...ne mogu da uporedjujem ja nas i te evropske zemlje koje su daleko odmakle u svemu ali da je malo vise akcije da u radu redu i dsciplini zapusili bi usta svima zbog primera koji dajemo...ovako kome treba zemlja puna korupcije i lazova...sa obracunima sa zandarmima koji kopaju zlato?...
Petak 17.05.2013. 10:23
На другу страну смо се требали и раније окренути.Шта фали арапским инвестицијама,индијским,кинеским...?
Petak 17.05.2013. 11:01
Licemer bez granica, bez skrupula ali sa stiroporom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online