Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.05.2013.
09:12
Danas A

Koliko su novca potrošili DSS i LDP

Sve značajnije parlamentarne stranke, osim Ujedinjenih regiona Srbije, odnosno G17 kao vodeće partije tog bloka, i Partije ujedinjenih penzionera, objavile su na svojim sajtovima finansijske izveštaje za prošlu godinu, saznaju beogradski mediji.

List ''Danas'' bavio se podrobnije finansijskim izveštajima Demokratske stranke Srbije i Liberalno demokratske partije.

Demokratska stranka Srbije u 2012. najviše je troškova imala za organizovanje javnih događaja, dok je LDP više ulagala u reklamni materijal. LDP je ukupno za reklamni materijal potrošio više od 50 miliona dinara, dok je DSS za organizovanje događaja izdvojio skoro 115,5 miliona dinara što je oko osam puta više u odnosu na LDP.

Najviše novca potrošili na događaje: Demokratska stranka Srbije

Finansijski izveštaj DSS pokazuje da je ova stranka za stranačke konvencije potrošila 3,8 miliona, za tribine 4,5 miliona, a za sve druge tipove javnih događaja 107 miliona dinara. Zbog izbora troškovi reklamnog materijala iznosili su skoro 38 miliona dinara. Od toga je 17 miliona otišlo na bilborde, 4,9 miliona na plakate, 809.000 na brošure, dok su publikacije koštale više od milion dinara, a leci tri miliona. Za stručno usavršavanje članova DSS izdvojeno je 3,5 miliona dinara, dok su troškovi prostora, komunalni, troškovi komunikacije i drugi iznosili više od 36 miliona.

S druge strane, za redovan rad DSS iz budžeta Srbije bilo je izdvojeno više od 76 miliona dinara, a za izbornu kampanju skoro 110 miliona. Za redovne aktivnosti stranka je iz budžeta Vojvodine dobila još skoro dva miliona, a iz sredstava grada Beograda 8,8 miliona. Iz Vojvodine je na izbornu kampanju ove partije otišlo i oko 1,7 miliona, iz Beograda 4,7 miliona, a iz Novog Sada skoro milion dinara.

Kada je reč o drugim prihodima DSS je imala i 31 uplatu u formi priloga fizičkih lica i na taj način prihodovala 18,8 miliona dinara. Budžet partije Vojislava Koštunice upotpunile su i donacije pravnih lica kojih je bilo ukupno 13 za godinu dana u ukupnom iznosu od više od pet miliona dinara. Prihodi od članarine nisu navedeni u finansijskom izveštaju DSS.

Liberalno-demokratska partija je u reklamni materijal uložila više nego u organizaciju događaja. Skoro dva miliona dinara stranka je dala za plakate, 7,4 miliona za brošure, za bilborde 36 miliona, letke 1,6 miliona, a za ostale vidove propagande 2,7 miliona dinara. Troškovi javnih događaja, s druge strane, iznosili su nešto više od 14 miliona dinara.

LDP nije trošio na stranačke konvencije i tribine, ali je na mitinge otišlo više od pet miliona, izbornu konvenciju skoro 1,5 milion, konferencije za novinare 50.000, a za ostalo čak 7,6 miliona dinara. Prostor, komunalije, komunikacije i ostali svakodnevni troškovi bili su veći od 38 miliona dinara, dok je za stručno usavršavanje liberala utrošeno 5,5 miliona.

Liberali su imali ukupno više od 162 miliona dinara prihoda iz javnih izvora. Od toga, za redovan rad 44,7 miliona dinara iz državnog budžeta 656.000 iz kase Vojvodine i skoro 2,7 miliona iz Beograda. Za aktivnosti tokom izborne kampanje LDP je prihodovao iz republičkog budžeta više od 100 miliona dinara, a iz pokrajinskog 1,5 milion.

Partija na čijem je čelu Čedomir Jovanović imala je i 43 uplate fizičkih lica i na taj način inkasirala 12,3 miliona dinara, od čega je većina bila za izbornu kampanju, a svega 3.000 i za redovan rad. Od pravnih lica bilo je pet uplata koje su ukupno bile 8,7 miliona dinara, dok je prihod od članarina iznosio svega 4.280 dinara.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.05.2013. 13:47
POLITICARI I SOCIJALISTICKI TAJKUNI I TAJKUNI IZ VREMENA VLADAVINE DOSA SU OJADILI SRBIJU SSAD NAROD TREBA DA OTPLACUJE KREDITE DOK ONI UZIVAJU U SVOM BOGASTVU. pOD HITNO, TREBA IH POHAPSTI ,IMOVINU ODUZETI A NJOHOVE PORODICE PROTERATI IZ ZEMLJE, TRAJNO. oD NJIHOVOG KAPITALA PODICI, FAKULTETE, BOLNICE, SKOLE A NJIH OTERATI U PADINSKU SKELU NA TESKE POLJOPRIVREDNE RADOVE. sAMO KAD BI SE TO DESILO TEK ONDA BI NAROD VIDEO DA OVDE POSTOJI NEKA DRZAVA PRAVA KOJOJ TREBA VEROVATI. mOZDA BI ONDA NAROD I POCEO DA PLACA POREZE DA BI POMOGAO SVOJU DRZAVU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online