Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 06.05.2013.
07:45 >> 14:34h
B92 A

"Da je Tadić potpisao sporazum, visio bi na Terazijama"

Verujem da je Tadić potpisao sporazum u Briselu da bi visio na Terazijama. A da li su ovi potpisali predaju Kosova, neka je Bog u pomoći tim ljudima", rekao je vladika zahumsko-hercegovački Grigorije gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na B92.

Kritikovao predsednika Srbije zbog sporne izjave o "klečenju i oproštaju": Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije

"Možda je Brisel procenio da to treba da potpiše neko drugi, ko ne bi visio na Terazijama. Ja sam podržavao Tadića jer sam Srbin koji živi u regionu, za koji je on imao sluha, možda čak i za Kosovo. Rekao sam mu da ga Bog mnogo voli jer je izgubio na izborima, pošto bi sada on govorio "moramo ovo da potpišemo".

"Meni se čini da je on stekao lep ugled u regionu, za koji mi se čini da ga više nema. Ne posećujmo Srbe u Hrvatskoj kada odemo u Hrvatsku, što Ivi Josipoviću ne bi palo na pamet", rekao je vladika Grigorije i dodao da je njegova izjava da su "Srbi iz BiH najbolji Srbi koji žive na prostorima bivše Jugoslavije" izvađena iz konteksta.

"Ja sam rekao u pogledu očuvanja identiteta da su ti Srbi najbolji", objasnio je vladika.

Vladika Grigorije kritikovao je i izjavu Tomislava Nikolića da "treba da kleči i moli za oproštaj". On je rekao njegova izjava velika greška jer smo se "mi tamo klali sa svojim komšijama, "mi" Srbi iz Bosne, Srbija nema veze sa tim. U Hercegovini se kaže "nije škola magare", što znači da su nam svima potrebne škole da bi se neke stvari rekle, rekao je vladika.

"Zamislite da je Ivo Josipović rekao da su Hrvati u Bosni Bosanci ili da je rekao da su muslimani u Bosni Srbi, morao bi se izvinjavati koliko se nikada u životu nije izvinjavao", dodao je vladika Grigorije.

On je, komentarišući Briselski sporazum, rekao da mu je teško da kaže da li se sa njim slaže ili ne jer je to jako kompleksno pitanje.

"Treba da znamo da granice nikad nismo crtali mi, narodi koji ovde žive, ni Srbi ni Hrvati ni Crnogorci, već su to bili spoljni uticaji - Brisel,Vašington, oni imaju glavnu uzlogu. Ponekad zovu naše političare da učestvuju u tome, i ako su kooperativni puštaju ih da učestvuju. Naši su isli u Brisel, doneli su neki papir i rekli moramo "ovo da potpišemo". To nije jednostavno pitanje. Dok se jedni zalažu za zemaljsku Srbiju, drugi se zalažu za nebesku, sve je to plod neznanje i brzopletosti", navodi vladika zahumsko-hercegovački i primorski.

Vladika je rekao da je teško reći šta je u Briselu potpisano, da li jeste ili nije potpisano priznanje, jer ima različitih tumačenja, kao što se i Dejton različito tumačio.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.05.2013. 12:33
Vladika Grigorije je i duhovan i uman čovek. Možda čovek najbistrije svesti u Srbiji danas!?
Ponedeljak 06.05.2013. 12:59
Tadic dobrim delom jeste potpisao taj sporazum stavljanjem potpisa na odlazak UN za Kosova i dolazak Euleksa. On ga je i pecatirao raspustanjem srpske vojske. Sve ovo naravno ne umanjuje odgovornost ovih grobara, dostojne zamene za zute.
Ponedeljak 06.05.2013. 14:35
Актуелна власт се више боји САД и ЕУ од висења на Теразијама или сматрају, као и многи до сада, да се ''висење'' не може десити!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online