Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 23.04.2013.
13:19
Beta A

Vučić hoće dogovor sa Srbima sa Kosova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe sa severa Kosova na jedinstvo oko sprovođenja sporazuma iz Brisela.

Sada nam je više nego ikad potrebno jedinstvo: Aleksandar Vučić
 

"Srbija u užasno teškim okolnostima nije mogla da postigne bolje i više u pregovorima o Kosovu", rekao je Vučić i dodao da mu je savest mirna jer je učinio sve da zaštiti državu i narod.

"Pozivam Srbe sa Kosova na ujedinjenje (u sprovođenju sporazuma) jer mi ne možemo bez našeg naroda niti on može bez svoje države. Očekujem dogovor sa Srbima na severu Kosova i da izađemo ujedinjeni, a ne razjedinjeni kao obično", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade je naveo da ne sme ostati sumnja da Srbija nije mogla bolje jer "bolje nije moglo" u situaciji u kojoj nije imala saveznike, a tek je "ovog trenutka postala zemlja koja ima jednak ugled kao i zemlje u regionu".

"Nismo likovali kada je Evropska komisija dala preporuku za početak pregovora, a moći ćemo da se pohvalimo kada građani budu bolje živeli i kada budu mogli da sagledaju bolju perspektivu za sebe i svoju decu", rekao je on.

Očekujem da Vulin ostane u timu

 

Aleksandar Vučić kaže da je gotovo siguran da će direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin "ostati u timu koji će raditi u interesu građana Srbije".

 

"Gotovo sam siguran u to, ali ja nisam Aleksandar Vulin. Razgovarao sam sa njim više puta, pokušaću i danas, a on će odluku kakva god bude, saopštiti danas ili sutra", rekao je Vučić.

 

Pojedini mediji naveli su juče da će Vulin podneti ostavku jer nije zadovoljan sporazumom iz Brisela o Kosovu. Prvi potpredsednik vlade je naveo da je Vulin "dobar, požrtvovan, ozbiljan i odgovoran čovek koji se tako ponašao i tokom pregovora o Kosovu u Briselu".

 

Upitan o primeni briselskog sporazuma, Vučić je odgovorio da očekuje osnivanje komisije za primenu dogovorenog i razgovore sa Srbima sa severa Kosova.

"Postoje različiti rokovi, ali nisu bitni 10. maj ili 15. jun, nego je važno da uradimo nešto u interesu naroda", rekao je prvi potpredsednik vlade.

Na pitanje da li očekuje opstrukcije u sprovođenju sporazuma, Vučić je kazao da nije lagao narod i da je jasno rekao šta je loše i ponešto dobro u briselskom sporazumu.

Dodao je da su jučerašnji protesti protiv sporazuma bili minorni jer je na jednom bilo 1.485 ljudi, a na drugom 497.

Na pitanje da li je dobio međunarodne garancije da pitanje Vojvodine u budućnosti neće biti otvoreno, Vučić je kazao da to pitanje nisu otvarali neki drugi, nego Srbi.

"Kada biste im odgovorili, usledili bi napadi iz svog oruđa i oružja iz srpskih medija tako da to nije problem za druge nego je to naš problem i pitanje naše neodgovornosti", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.04.2013. 13:36
Ti Vucicu nemas ni mozga ni obraza. Izdali ste narod a sad pozivate isti na jedinstvo oko vase izdaje? Sto niste pitali taj narod dali hoce taj sporazum koji vi nazivate dobrim? Za koga je dobar? za vas na vrhu drzave? bagro belosvetska.
Utorak 23.04.2013. 13:32
"Dodao je da su jučerašnji protesti protiv sporazuma bili minorni jer je na jednom bilo 1.485 ljudi, a na drugom 497." LAZ
Utorak 23.04.2013. 13:58
Sad neka dovede svoju decu na KiM da zive posto kaze da je u sporazumu sve bolje nego sto je bilo do sada!Nicije nije gorelo do zore pa ce se tako jednog dana i pojedincima suditi za izdaju zemlje! Do tad neka uzivaju u parama sa zapada koje su natopljene nasom krvlju braco Srbi!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online