Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 21.04.2013.
20:05
Beta A

SRS zove DSS da udruže snage zbog KiM

Zamenik predsednika Srpska radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović pozvao je danas predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunicu da koordiniraju proteste zbog parafiranja sporazuma Beograda i Prištine.

"Ako iskreno želite da zaštitite interese Srbije i srpskog naroda, ako iskreno mislite da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, Srpska radikalna stranka Vas poziva da sve buduće aktivnosti u borbi protiv izdajničkog režima koordinišemo i udruženim snagama sprečimo cepanje Srbije", navodi se u otvorenom pismu Šarovića lideru DSS.

Zajedno protiv izdajničkog režima: Nemanja Šarović

Radikali su kazali da su spremni da "sve stranačke razlike i međusobne zamerke iz prethodnog perioda" ostave po strani jer je "Srbija i odbrana Kosova i Metohije iznad ličnih i stranačkih interesa".

"Smatram da paraf Ivice Dačića nema nikakvu pravnu snagu, jer je u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, Rezolucijom Saveta bezbednosti broj 1244 i nacionalnim interesima srpskog naroda. Niko nema mandat da brutalno pogazi Ustav Republike Srbije i da Kosovo i Metohiju pretvori u..."državu Kosovo"", naveo je Šarović.

Funkcioner SRS je pozvao Koštunicu da govori na sutrašnjem mitingu koji su radikali zakazali za 18.00 na Trgu Republike u Beogradu i dodao da je spreman, ako bude pozvan, da govori na mitingu koji će sutra održati DSS na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Šarović je naveo da dešavanja oko Kosova nisu kraj pokušajima rasparčavanja Srbije, već da opasnost od separatističkih i autonomaški ambicija postoji i u Vojvodini, Istočnoj i Južnoj Srbijom, posebno Raškoj oblasti i dodao da je to razlog više za saradnju s DSS.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.04.2013. 20:10
''ЦИЉ ЈЕ СЛОГА, ШТА ИМА ВАЖНИЈЕ ОД ТОГА'' НЕ БУДЕ ЛИ СЛОГЕ БИЋЕ ИЗДАЈЕ !!!
Ponedeljak 22.04.2013. 01:14
lepo ga pozavo Sarovic,ali zna se ,da MACKAR nece da prihvati ponudu. On samo sta zna da prica,kako su drugi izdali Kosovo,ali nikada da se obrente na ulicama,da pokaze svoju nesaglasnost....
Ponedeljak 22.04.2013. 01:53
Krivicni zakonik Srbije Član 305 Ko na protivustavan način pokuša da dovede Srbiju u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina. Priznavanje kapitulacije ili okupacije Član 306 Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela, kazniće se zatvorom najmanje deset godina. Ugrožavanje teritorijalne celine Član 307 (1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online