Nedelja 21.04.2013.
20:05
Beta

SRS zove DSS da udruže snage zbog KiM

"Ako iskreno želite da zaštitite interese Srbije i srpskog naroda, ako iskreno mislite da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, Srpska radikalna stranka Vas poziva da sve buduće aktivnosti u borbi protiv izdajničkog režima koordinišemo i udruženim snagama sprečimo cepanje Srbije", navodi se u otvorenom pismu Šarovića lideru DSS.

Zajedno protiv izdajničkog režima: Nemanja Šarović

Radikali su kazali da su spremni da "sve stranačke razlike i međusobne zamerke iz prethodnog perioda" ostave po strani jer je "Srbija i odbrana Kosova i Metohije iznad ličnih i stranačkih interesa".

"Smatram da paraf Ivice Dačića nema nikakvu pravnu snagu, jer je u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, Rezolucijom Saveta bezbednosti broj 1244 i nacionalnim interesima srpskog naroda. Niko nema mandat da brutalno pogazi Ustav Republike Srbije i da Kosovo i Metohiju pretvori u..."državu Kosovo"", naveo je Šarović.

Funkcioner SRS je pozvao Koštunicu da govori na sutrašnjem mitingu koji su radikali zakazali za 18.00 na Trgu Republike u Beogradu i dodao da je spreman, ako bude pozvan, da govori na mitingu koji će sutra održati DSS na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Šarović je naveo da dešavanja oko Kosova nisu kraj pokušajima rasparčavanja Srbije, već da opasnost od separatističkih i autonomaški ambicija postoji i u Vojvodini, Istočnoj i Južnoj Srbijom, posebno Raškoj oblasti i dodao da je to razlog više za saradnju s DSS.

2024 © - Vesti online