Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 14.04.2013.
12:33
Beta A

Stefanović: Za 10 dana sporazum sa Prištinom

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupstini Srbije i bivši šef pregovoračkog tima u dijalogu o Kosovu Borislav Stefanović rekao je danas da će vlast u Srbiji za deset dana ipak postići sporazum s Prištinom.

"Mi (DS) nećemo podmetati nogu kao što su oni nama radili nego ćemo pokušati da zastitimo interes Srbije i njenu budućnost", rekao je Stefanović za televiziju "Pink".

On je naveo da je neozbiljno što nema odgovora u kojoj su fazi trenutno pregovori ali je dodao da je ovo jedna pauza u okviru koje pokušavaju dve strane da ipak dođu do nekog sporazuma.

Ne podmećemo im nogu, kao što su oni nama: Nekadašnji član grupe ''Generacija bez budućnosti'' i poslanik DS-a Borislav Stefanović

"To podržavamo. Smatramo da ako postoji ikakav način u narednih sedam do 10 dana da se poboljšaju stvari, da se pojačaju prava i ovlašćena Srba na Kosovu i Metohiji, mi to podržavamo", kazao je Stefanović.

On je naveo da premijer Srbije Ivica Dačić sada lansira priču da će novi posrednik u dijalogu Beograda i Prištine biti evropski komesar za proširenje Štefan File, umesto visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

"File može biti posrednik, ali će oni ponovo pričati o tehničkim stvarima, ponovo se spušta nivo pregovora a vlast (u Srbiji) je insistirala da se priča o krupnim stvarima, o statusu (Kosova)", rekao je Stefanović.


Povodom optužbi Srpske napredne stranke o separatizmu zbog najave pokrajinskog premijera Bojana Pajtića o usvajanju deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, Stefanović je kazao da je to zlouptreba i teške reči koje su iskorišćene protiv DS-a i da deklaracija "ne sadrži ni traga separatizma".

"Sve u tekstu (deklaracije) je potpuno zasnovano na zakonu i Ustavu, apsolutno nema nikakvog separatizma. Jako je štetno za atmosferu u našoj zemlji što su se takve reči pokrenule, neke vrlo niske strasti i pokušaji da se maksimalno diskredituju politički protivnici", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.04.2013. 12:37
А што овај воли да прави проблем! Он много зна, ипак су он и његови припремили издају! Али и ти 10 дана је пред нама, ако Бог да!
Nedelja 14.04.2013. 13:23
Jedan od mnogobrojnih IDIOTA se javlja...!
Nedelja 14.04.2013. 13:52
Orkestrirana izdaja srpskih interesa i srpske zemlje uz debelo podmazane novcanike i napunjene ziro racune po stranim bankama, preko siptarsko -slovenacko-hrvatskih ekspozitura , polako ali sigurni daje rezultate. kOSOVU SE DAJE DESETODNEVNI PARASTOS, VOJVODINA UMIRE A RASKA I JUZNA SRBIJA SU OBOLELI. A "farma" i "veliki brat" nizu uspeh, BRAVO SRBIJO, nisi bolje ni zasluzila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online