Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.12.2013.
14:01 >> 16:32h

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Srbiji datum tek na proleće 2014.?

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm nije čuo za mogućnost da se početak pregovora o prijemu Srbije u EU odloži za mart, što je u ponedeljak izjavio srpski premijer Srbije Ivica Dačić.

Nije čuo za mart: Hajnc Vilhelm
 



- Nisam čuo to za mart - kazao je Vilhelm i ponovio da će odluku o početku pregovora doneti Evropski savet.


Početak pregovora Srbije i EU najavljivan je najkasnije za januar. Prethodno je objavljeno da će Evropski savet o datumu početka pregovora doneti odluku 19. i 20. decembra.


Dačić je preneo novinarima svoja saznanja da Nemačka i Velika Britanija smatraju da početak treba odložiti za mart ukoliko ne bude dogovora Beograda i Prištine o otvorenim pitanjima. Ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin tvrdi da je Beograd ispunio sve obaveze na Kosovu.

Nedelju dana neizvesnosti

Otvarajući konferenciju Normalizacija odnosa između Beograda i Prištine u kontekstu evropskih integracija, Aleksandra Joksimović, predsednica Centra za spoljnu politiku, ocenila je da je sledećih nedelju dana ključno za odluku o početku pregovora o pristupanju Srbije EU. Podsetila je da je na redu rešavanje pitanja koja se odnose na kosovsko pravosuđe.

U razgovoru s predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom Kancelarije UN u Beogradu Peterom Dueom, Vulin je kazao da su preostala neka otvorena pitanja za koja veruje da će biti uskoro rešena.


Poslanik DS Borko Stefanović za "Vesti" kaže da je licitiranje datumima rezultat neistina koju su građanima govorili predstavnici vlasti.


- U svakom slučaju se potvrđuje da Srbija nije dobila datum i da je ono što su rekli građanima bila varka. Mi bismo voleli da to bude rešeno do kraja godine, ali mislim da se to neće dogoditi - kaže Stefanović.


Član skupštinskog odbora za evropske integracije Zoran Ostojić smatra da ćemo umesto datuma početkom sledeće godine verovatno imati nove izbore.


- Ukoliko sastanak bude odložen za mart, to je loše za nas. Sve ovo pokazuje da je Vlada nesposposobna i da sada, kad nam malo fali, ni to ne možemo - objašnjava Ostojić.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.12.2013. 14:13
najverovatnije će Srbiji dati datum sledeće godine...u aprilu,kao prvoaprilsku šalu naravno
Sreda 11.12.2013. 14:20
Daj Bože da to bude NIKAD, NIKAD, NIKAD!!!
Sreda 11.12.2013. 14:23
Zna li itko kakvim ćemo mi to blagostanjem biti zasuti ako uđemo u EU? Ima li ko da pokaže ijednu ekonomski oslabljenu zemlju koja je ušla u EU a da je pritom procvala? Da li to mi stvarno mislimo da kada se uđe u EU da ćemo biti Njemačka? Ako smo na brodu kojim se vozi čovek domaćin, promoćuran i napredan to ne znači da ćemo automatski i mi postati takvi. Stalno ista priča: Mi hoćemo u EU!- a tamo nas niko ne želi! "Pa nema veze, prodaćemo mi koje dete (Kosovo), pa nas onda pustite u EU"! Pa dokle više????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online