Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.04.2013.
15:46
B. ĐOKIĆ A

Amazonka u uniformi

Aleksandra Stojaković kao inspektor policije hapsi okorele kriminalce, a ima želju da postane specijalac.

SANJA SPECIJALNU BRIGADU:Sa kolegama na obuci
 


Kada je vide na nekom od takmičenja u aerobiku i fitnesu, malo ko pomisli da se iza šampionske figure Aleksandre Stojaković (36) nalazi i osoba koja radi na najosetljivijim istragama i kao policajac učestvuje u slučajevima gde se hapse okoreli kriminalci.

Pre samo nekoliko meseci, oktobra prošle godine, Stojakovićeva je osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu u disciplini fitnes aerobik u Slovačkoj. Sve to možda ne bi bilo neobično, da sa pripremama za prvenstvo nije počela samo nekoliko meseci ranije, sve vreme radeći kao inspektor u Upravi kriminalističke policije Beograda.


"Počela sam da treniram prvo karate sa 10 godina. Oduvek me privlačio sport, ali i policijski posao. Sa osam godina sam odlučila da kad porastem budem policajac ili vojnik. Svakodnevno vežbam minimum tri sata, a i ne spavam duže od toga, a trčim barem po 10 kilometara", kaže ona.


Pošto je 10 godina vežbala karate, prešla je na drugu vrstu ove discipline - kjokošinkai, a onda da vežba i džezersajz, jak kondicioni trening za žene. Vežbala je i džudo, aikido, a sada i kik-boks. U međuvremenu je diplomirala na Višoj poslovnoj školi, Višoj školi unutrašnjih poslova i na kraju Policijskoj akademiji, pa se 2008. godine zaposlila u MUP-u Srbije.

MUŠKARCI JE SE PLAŠE: Aleksandra Stojaković u našoj redakciji

"Kada smo u avgustu imali pauzu u treninzima, nastavili smo sa vežbanjem u teretani kod Skadarlije. Tamo me odmah zapazila predsednica NABBA saveza, bodibilding i fitnes asocijacija. Odmah mi je ponudila da se takmičim na Svetskom prvenstvu u fitnes aerobiku, a ja sam je pitala šta je to. Kada mi je objasnila, rekla sam da možemo da probamo. Imali smo samo tri meseca priprema. Vežbala sam, imala specijalne dijete i u oktobru sam u Slovačkoj postala vicešampion sveta. Posle samo dve nedelje učestvovala sam i na srpskom prvenstvu u Pančevu, gde sam postala nacionalni prvak", dodaje Stojakovićeva.


Same pripreme i višegodišnji treninzi su, kako kaže, stres za organizam, zbog posebnog režima ishrane. Pokušava da se hrani prirodno, bez hemije i kako kaže "plastike".


"Sad su me zvali u Ukrajinu na Evropsko prvenstvo, za kraj godine planirano je Svetsko prvenstvo, a onda izbor za Mis univerzum. Ukoliko budemo imali novčanih sredstava za to, otići ću svakako da predstavljam Srbiju", kaže ona.


Vežbanje joj, kako kaže, pomaže i da smanji stres zbog napornog posla. Kao inspektor kriminalističke policije radi na osetljivim slučajevima, pa o poslu ne želi da priča.

Sa takmičenja donela pregršt nagrada
 


"Ko god me vidi, obično kaže: 'Jedva čekam da me ti uhapsiš'. Takođe, kolege se često šale kako mogu nekog da nateram da govori, samo da se osmehnem. Već sam navikla na to i ne smeta mi. Velika želja mi je da budem specijalac, da pređem u
Žandarmeriju. Ja sam prva devojka koja je sa njima prošla obuku u kampu na Goču. Rođena sam za specijalca. Sa Žandarmerijom sam išla na obuku pucanja i na obuku koju su im držali izraelski specijalisti koji su bili oduševljeni sa mnom", sa uzbuđenjem u glasu kaže ova nesvakidašnja devojka.


Uprkos svakodnevnim treninzima i poslu, šampionka kaže da dobrom organizacijom stiže sve. Pojedinci u policiji imaju razumevanja za nju i obaveze, kao što je Darko Senić, načelnik kriminalističke policije u Beogradu, ali i stiže da u Policijskom sindikatu Srbije, čiji je član, bude zadužena za sportski sektor.

 

Problem momci


"Jedino je malo problem sa momcima. Ja želim da budem žensko u vezi, a ne muškarac. Međutim, valjda me se oni malo plaše, ne znam kako im delujem, pa posle nekoliko izlazaka pobegnu", kroz smeh kaže ova sportistkinja i policajka.

 
Podrška porodice


Za svakodnevne obaveze posebno je potrebna podrška porodice, koju Stojakovićeva, kako kaže, ima. "Kad sam se vratila sa Svetskog prvenstva, odmah mi je majka rekla: 'Kad ćeš nastaviti da treniraš, pa imaš uskoro takmičenje'. To mi mnogo znači, jer me roditelji razumeju i podržavaju", kaže Aleksandra.


Srbi pelinkovac, stranci šampanjac


Na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj većina takmičara bila je oduševljena kada su čuli da je policajka.


"Stranci cene kvalitet i zato smo se super slagali. Pošto mi je bilo prvi put da idem na takmičenje, pitala sam da li mogu da ponesem alkohol. Rekli su mi da treba, tako je i Arnold Švarceneger, koji je osvojio silna takmičenja i titule, uvek nosio džin sa sobom. Ja sam ponela pelinkovac, koji sam pila pred nastup, a kada sam pogledala, strankinje su pile šampanjac. Ja im kažem: Dođite da probate srpsko piće", kroz smeh prepričava utiske sa takmičenja Stojakovićeva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online