Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 06.04.2013.
20:09
Beta A

DSS i SNS: Pajtić iznutra ruši Srbiju

Demokratska stranka Srbije (DSS) smatra da je najava predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da će u sredu u vojvođanskom parlamentu doneti Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, novi ultimatum za razbijanje zemlje, izjavio je danas portparol DSS Petar Petković. Srpska napredna stranka (SNS) smatra da Vlada Vojvodine i njen predsednik Bojan Pajtić ugrožavaju interese Srbije.

Umesto da je brani, Pajtić ruši Srbiju: Petar Petković
 

"Ultimatum EU ističe u utorak u 16 časova, a već sutradan, ovaj put unutar zemlje, stiže ultimatum od vojvođanskih vlasti. Potpuno je očigledno da je reč o sinhronizovanom spoljnom i unutrašnjem udaru na Srbiju. Pajtić je poluga spoljnih sila za unutrašnju destabilizaciju Srbije", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Petković je dodao da je Pajtić u trenutku kada je Srbija izložena ogoljenim pretnjama i ucenama EU, umesto da sve stranke i cela zemlja brane pravo Srbije da zaštiti svoje međunarodno priznate granice, izabrao taj trenutak da "iznutra ruši Srbiju".

"Prvo je doneo protivustavni Statut Vojvodine kojim se pravi država u državi, a sada se Pajtić pridružije stranim silama u nasrtaju na unutrašnji poredak Srbije. DSS poziva celokupnu javnost da najoštrije osudi ovaj Pajtićev pokušaj destabilizacije zemlje", naveo je Petković

.

Mirović: Pajtić ugrožava interese Srbije

Srpska napredna stranka (SNS) smatra da Vlada Vojvodine i njen predsednik Bojan Pajtić ugrožavaju interese Srbije Deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine i da borbu za fotelje i funkcije predstavljaju kao borbu za tu pokrajinu, izjavio je potpredsednik SNS Igor Mirović.

Lažno predstavljanje ugroženosti Vojvodine: Igor Mirović
 

"Vlada Vojvodine i Bojan Pajtić izabrali su najgori trenutak i najsramniji datum za predlog neistinitog i podmuklog političkog pamfleta čiji je cilj da u teškim trenucima po Srbiju ugrozi njene interese i borbu za fotelje i funkcije predstavi kao borbu za Vojvodinu", naveo je Mirović u saopštenju.

Mirović je ocenio da su Vlada Vojvodine i Pajtić "pažljivo birali trenutak" za podnošenje Deklaracije i izabrali dan u kojem država mora definisati svoju strategiju oko Kosova sa "dodatno uznemirujućom simbolikom oko datuma" održavanja sednice skupštine, na kojoj "privatni vlasnici Vojvodine" žele da se o njoj raspravlja 10. aprila, dan nastanka jedne od najmonstruoznijih fašističkih tvorevina tokom Drugog svetskog rata.

Ustaška Nezavisna Država Hrvatska s Antom Pavelićem na čelu osnovana je 10. aprila 1941. godine.

Mirović je naveo da tekst Deklaracije "obiluje proizvoljnim kvalifikacijama i zamenama teza" o navodnoj ugroženosti Vojvodine i predstavlja pokušaj Vlade Vojvodine i Bojana Pajtića, da 13-godišnju vladavinu prepunu neuspeha i zloupotreba predstave u novom svetlu, izbegavajući u potpunosti političku i svaku drugu odgovornost za stanje u kojem je danas Vojvodina.

"SNS poziva sve političke stranke i građane Vojvodine, da snažno, političkim sredstvima odgovore na tekst Deklaracije i ukažu na potrebu očuvanja državnog jedinstva, Ustava i zakona u našoj zemlji", naveo je Mirović.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 20:12
Пајтић годинама прима плату у страној валути!
Subota 06.04.2013. 20:12
zasto se autohtonim drzavljanima bivsih jugo drzava dozvoljava da podrivaju bezbednost srbije? kako je moguce da su oni vlast? zasto se kuci ne vrate da prave autonomije u svojim maticnim drzavama? zasto se ovaj covek ne isprati do granice njegove maticcne drzave?
Subota 06.04.2013. 21:11
Бољи би Пајтићу било да се спреми да народу положи рачуне !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online