Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.04.2013.
06:48
Danas A

Preseljenje siromašnih: DS iz centra na Novi Beograd

Računi u blokadi, centar grada skup, partija više nije na vlasti pa ne može da se kraduc..., pardon - zarađuje, potomci familije Božić traže otetu (konfiskovanu) kuću nazad i epilog je jasan - Demokratska stranka trebalo bi uskoro da se preseli iz svog sedišta u Krunskoj u prostorije na Novom Beogradu, gde bi ujedno bile smešteni i drugi stranački organi i službe, koje se trenutno nalaze na nekoliko različitih lokacija u prestonici, piše Danas.

Skupa odela iz vremena vladanja Srbijom su ostala, ali su džepovi prazni...
 

Da se razumemo, i Novi Beograd je, govoreći o nekretninama, sve skuplji, sli strogi centar grada je - strogi centar grada... Portparolka DS Aleksandra Jerkov, potvrđujući saznanja Danasa, kaže da će plan za preseljenje stranke biti aktiviran kada se reši  problem sa blokadom bankovnih računa.


"Zasad je sve u vezi s preseljenjem pauzirano, jer ne možemo da to realizujemo dok su na računi u blokadi. Centralni organi i službe DS trenutno se nalaze na nekoliko lokacija u Beogradu, što povećava troškove funkcionisanja stranke. Preseljenje svih na jedno mesto ujedno bi doprinelo i njihovoj boljoj koordinaciji", objašnjava Jerkov.
 

Uplata ovih dana

Iako je Aleksandra Jerkov u petak, 29. marta, na konferenciji za medije najavila da bi bankovni računi DS trebalo da bude odblokirani tokom vikenda, to se nije desilo. Kako je Jerkov juče rekla našem listu, novac je sakupljen i ovih dana bi trebalo da bude dostavljen Razvojnoj banci Vojvodine. Kao što je i ranije najavila, trećina novca će biti isplaćena od donacija funkcionera DS, dok će preostale dve trećine biti pokrivene kreditima koje će pojedini članovi stranke garantovati ličnim nekretninama.

Osim sedišta stranke u Krunskoj ulici, Demokratska omladina, Centar resornih odbora i Informativna služba DS nalaze se na različitim lokacijama u gradu.

Kada je reč o zgradi u Krunskoj ulici, u kojoj se nalazi sedište DS, naslednici Dobrivoja Božića su skoro pre godinu dana podneli zahtev za restituciju. Potomci Božića, koji je bio inženjer i pronalazač železničkih kočnica, podneli su zahtev za povraćaj vile u Krunskoj 69 u Beogradu, koja se vodi kao državna svojina Republike Srbije. Ova vila oduzeta je na osnovu Odluke o konfiskaciji imovine Drugog sreskog suda za Beograd 29. maja 1948. godine.


Kako je Danasu rečeno u Agenciji za restituciju, zahtev za restituciju ove zgrade još nije rešen, jer se "čeka odluka suda o rehabilitaciji bivšeg vlasnika".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online