Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.11.2014.
14:28
Beta A

Sve više odbornika uz Šapića i udruženje "Za naš grad"

U opštinski odbor novoosnovanog Udruženja građana "Za naš grad" u Skupštini opštine Novi Beograd prešlo je 11 odbornika iz drugih stranaka, kazao je danas na konferenciji za novinare osnivač udruženja Aleksandar Šapić.

Ostaće na čelu opštine Novi Beograd dok skupština ne odluči drugačije: Aleksandar Šapić
 

Šapić je kazao da je odbor podržalo 11 odbornika, uglavnom članova Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS). On je pojasnio da je njih 11 u odboru, ali da nisu svi napustili svoje stranke.

Vladajuću koaliciju na Novom Beogradu čine DS, SDPS, Liberalno demokratska partija, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjeih penzionera Srbije i sada UG "Za naš grad".

Šapić je kazao da su u udruženje dobrodošli svi, pa i oni iz drugih stranaka, od kojih se neće tražiti da menjaju stranku, da je udruženje apolitično i da će se baviti isključivo lokalnim temama, koje se direktno tiču građana, a ne visokom politikom.

Blic: Šapić sve bliži naprednjacima

On je istakao da je cilj "da ljudi znaju za koga glasaju na lokalu, jer kampanje obično vode lideri stranaka koji su u tu lokalnu zajednicu došli jednom do dva puta".

Šapić je kazao da će ostati na mestu predsednika opštine Novi Beograd sve dok skupština ne odluči da ga smeni i da ne planira da menja koalicione partnere u vlasti, jer smatra da su do sada dobro radili svoj posao. On je kazao da ne zna da li će u Skupštini grada osnovati odborničku grupu.

"To sada nije prioritet i da se to desi ostaćemo opozicija, odgovorna opozicija. Nećemo ulaziti u vlast jer mislim da to nije u redu na pola mandata", kazao je Šapić i dodao da smatra da ova gradska uprava dobro radi, ali da ne planira nikakve koalicije sa Srpskom naprednom strankom, kako su pisali mediji.

Šapić napustio DS

Upitan da li je istina da je DS napustio jer ga partijske kolege nisu podržale kada je validnost njegovog doktorata dovedena u sumnju, Šapić je kazao da je iz stranke izašao jer ne želi da se bavi visokom politikom i da neće reći ni jednu ružnu reč na račun DS.

"Ne želim da imam hipoteku visoke politike. U DS-u postoje kvalitetni i manje kvalitetni ljudi, kao i svuda. Tamo je puno mojih prijatelja. Mislim i da je Dragan Đilas bio dobar gradonačelnik. Nisam ljut ni na koga", kazao je Šapić.

Šapića je podržala i bivša gradska sekretarka za dečju i socijalnu zaštitu Ljiljana Jovčić koja je nakon konferencije kazala da je još uvek u DS-u, ali da podržava ideju da neka organizacija okuplja ljude koji će se brinutio o lokalnim problemima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online